Kapcsolat

Sorozat

A Terminátor is feltámad a Netflixen, csak nem úgy, ahogy azt először képzeljük

Hasta la vista, baby

blank

blank

Hiába lépte át világszerte a 2 milliárd dollárt a bevétele, a Terminátor franchise egyértelműen hosszú évek óta egy gödörben vergődik, amiből minden igyekezete ellenére sem képes kikecmeregni. Pedig a kezdetekkor – egészen pontosan 1984-ben – még minden szép és jó volt, az első film gyakorlatilag pálcaütésre csinált sztárt Arnold Schwarzeneggerből (Ragadozó), valamint tette fel a térképre az akkor még szinte ismeretlen Linda Hamiltont (Dante pokla) is. A hét évvel később érkező folytatás, Az ítélet napja szintén kasszasikernek számított, ezek után azonban valami megtört, és bár a 2003-as A gépek lázadása még befért abba a bizonyos kultstátusz keretébe, az új évezredben készült folytatások egyre inkább kezdtek alulteljesíteni elődjeikhez képest. A Terminátor 3-at követő etapokban egy jelentről jelenetre roncsolódó Schwarzenegger-robot már édeskevésnek bizonyult, végül a helyzetet a Trónok harca Daenerys Targaryenjét alakító Emilia Clarke (Solo: Egy Star Wars-történet) sem tudta megmenteni fiatal Sarah Connorként a Genisysben, mi több még a régi csapat összetrombitálása sem a 2019-es Sötét végzet alcímet viselő epizódra. Hogy manapság mit lehetne kezdeni ezek után a szériával, hogy ne tűnjön el a süllyesztőbe, az egyelőre rejtély, a Netflixnek azonban van egy ötlete, amit a napokban be is jelentett: animesorozatként folytatja James Cameron (Avatar) és Schwarzenegger örökségét – jelentette a Variety.

A projekt még igencsak gyerekcipőben jár, így nem meglepő, hogy sem a cselekményről, sem pedig a szinkronhangokról nem tudni semmi konkrétat. A Netflix csupán annyit árult el, hogy az anime a Skydance – akik a két utóbbi epizód fölött is bábáskodtak – és a Production IG kooprodukciójában készül. Utóbbi számára nem ismeretlen terep az anime, ugyanis korábban olyan produkciókat szállított, mint a Ghost in the Shell, a B: The Beginning vagy az East Eden. A show-val kapcsolatosan John Derderian, a Netflix anime-részlegének alelnöke úgy nyilatkozott, hogy “A Terminátor az egyik legikonikusabb sci-fi történet, amit valaha készítettek, és a kor előrehaladtával mondanivalója egyre inkább időszerűvé válik világunk számára. Hozzátette még, hogy [az új animációs sorozat] oly módon fogja bemutatni ezt az univerzumot, melyre eddig nem volt példa, és alig várják, hogy a rajongók láthassák az emberek és gépek epikus háborújának eme új fejezetét”.

A Netflix ezek mellett a széria showrunnerét is bejelentette Mattson Tomlin személyében, aki legutóbb az épp a streamelős óriás kínálatában elérhető Project Power: A por ereje forgatókönyvét írta, de ő felel a Matt Reeves (Cloverfield) rendezésében és Robert Pattinson (Alkonyat, A világítótorony) főszereplésével készülő The Batman szkriptjéért is. Tomlin a produkcióval kapcsolatban elmondta, hogy aki ismeri a történeteit, az tudja, hogy mindig hatalmas elánnal és a szívére hallgatva dolgozik. Továbbá megtisztelve érzi magát, hogy a Netflix és a Skydance lehetőséget adott számára, hogy újszerű formában közelítse meg a Terminátort, felülírva az eddig látottakat és megtörve az évtizedes hagyományokat.

Az egyelőre cím -és premierdátum nélküli anime a Terminátor franchise első animációs technikával készülő darabja lesz, viszont nem ezzel fog debütálni a kisképernyőn. Ezt a címet a Fox 2008 és 2009 között futott, két évadot megélt Terminátor: Sarah Connor krónikái című sorozata birtokolja, melynek főszerepében Lena Headeyt (Trónok harca), Thomas Dekkert (Hősök) és Summer Glaut (A zöld íjász) láthattuk. Őket nagy valószínűséggel nem láthatjuk (azaz hallhatjuk) az animében, mellyel a Netflix tovább bővíti amúgy sem szerény palettáját, melyen olyan hasonszőrű alkotások találhatóak, mint a Castlevania, a Zeusz vére, vagy éppenséggel a jövőben érkező Tomb Raider széria.


Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak