Kapcsolat

Film

A tervek szerint jövőre foroghat Az éhezők viadala előzménye

Megtudjuk, hogyan lett a zsarnokból az, aki.

blank

blank

Ma már bevett szokásnak számít a filmiparban, hogy egy kasszasikernek bizonyuló történetnek az előzménye is vászonra kívánkozik (de igazából a sorozatok is hasonló pályán kocsikáznak). Ez a “hóbort” pedig a 2012-ben indult Az éhezők viadala franchise-t is elérte, mondjuk nem teljesen alaptalanul, hiszen maga a filmsorozat alapjául szolgáló könyvek írója, Suzanne Collins bővítette az univerzumot egy előzményregénnyel. A The Ballad of Songbirds and Snakes (Énekesmadarak és kígyók balladája) tavaly májusban jelent meg, ám az eredeti kötetek megfilmesítésért is felelős Lionsgate már jóval előbb meglátta a lehetőséget a dologban, és még a piacra kerülés előtt lecsapott a jogokra. A koronavírus-járvány miatt azonban a tényleges munkálatok még mindig nem kezdődhettek el, ám a tervek szerint jövőre már foroghat a produkció-számolt be róla a Deadline.

A portál tájékoztatása szerint minderről a stúdió elnöke, Josh Drake beszélt a vállalat negyedéves értékelésén. A szakember elmondta, reménykednek benne, hogy 2022 első felében elkezdődhet az érdemi munka is, ami alapján egy 2023 végi vagy 2024 eleji premier tűnik reálisnak. Drake ezenkívül arról is beszélt, reméli, hogy Az éhezők viadala előzménye visszacsábítja a nézőket a mozikba, mivel szerinte van egy réteg, aki vissza akar térni, és ezért a piac hamarosan újra fog indulni. Azt is hozzátette, hogy a filmszínházak erős és robosztus platformok lesznek a bevételszerzésre (ezzel nyilván a mozi-streaming harcra akart utalni).

Pontos premierdátumot tehát nem kaptunk, a cselekményt illetően viszont némi információ: eszerint a történet középpontjában Az éhezők viadala Panemjének zsarnoki elnöke, a Donald Sutherland (Ad Astra-Út a csillagokba) által alakított Coriolanus Snow fog állni, pontosabban az ő 18 éves énje. Az ifjúnak a tizedik Éhezők viadalán a legszegényebb körzet női versenyzőjének mentoraként kell helytállnia, mivel családja és az ő jövője azon áll vagy bukik, sikerül e győzelemre vezetnie pártfogoltját. A jövendőbeli elnöknek ezért választania kell a tisztességes versenyzés, vagy a másik módszer között.

Ami a stábot illeti, a szereplőgárdából még senki nevét nem hozták nyilvánosságra, a kamera másik oldalán viszont már alakul a csapat: a rendezői székben a négy Az éhezők viadala-film közül hármat is dirigáló Francis Lawrence (Legenda vagyok) ül, de Nina Jacobson és Brad Simpson is visszatérnek a franchise-hoz, mint producerek. A forgatókönyvet pedig az Oscar-díjas Michael Arndt (A család kicsi kincse) írja.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon, valamint ha érdemesned látod, támogasd munkánkat Patreonon, hogy fejlődni tudjunk!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak