Kapcsolat

Gaming

A TGA alkalmából előzetes érkezett a negyedik Dragon Age játékhoz

Végre!

blank

blank

A BioWare négy évvel a Dragon Age: Inquisition megjelenése után jelentette be (még 2018-ban) a folytatást, és bár az augusztusi Opening Night Live alkalmából már kaptunk egy rövidke kedvcsinálót, a történetről, valamint a játékmenetről azonban semmi érdemi információt nem tudtunk meg. Legalábbis ez idáig nem, ugyanis a tegnap éjszaka / ma hajnalban lezajlott The Game Awards 2020 díjátadó est keretében végre megérkezett a játék első hivatalos előzetese, ami több dolgot is megszellőztet. Illetve az is kiderült belőle, hogy a sárkányokkal teli szerepjáték következő etapja egyelőre nem kapta meg címében a negyedik számozást, sőt még alcímet sem, és egyszerűen csak Dragon Age-re keresztelve érkezik majd valamikor a jövőben. De nem is szaporítjuk tovább a szót, íme az előzetes:

Ahogy az már a korai koncepciók alapján is feltételezhető volt, a következő Dragon Age valóban az Inquisition epilógusára épít: az utolsó dialógus az erdő boszorkánya, Flemeth és az egyik irányítható bajtársunk, Solas közt zajlik le, amiből azt tudhatjuk meg, hogy a hitehagyott sövénymágus (akiről az is kiderül, hogy egy ősi elf isten) valójában mindvégig hátsó szándékkal segített minket. A karakter igazi célja, hogy az inkvizíció Corypheus és éjfattyú seregei felett való diadalmaskodást követve visszahozza Thedas kontinensére azon időket, mikor a világot még az elfek uralták. Mindezt a való világ és az Enyészet közti határvonal eltörlésével kívánja elérni – ezeket Solas maga mondja el bizonyos opciók esetében.

Ebből pedig már következtethető, hogy a negyedik etapban Solas-szal leszünk kénytelenek bajuszt akasztani. Ami viszont holtbiztos, hogy ezt nem az Inquisition-ből vagy bármelyik másik korábbi epizódból ismerős karakterrel tesszük majd, hanem egy teljesen ismeretlennel – ezt az előzetes is kihangsúlyozza. A BioWare-re egyébként eddig is kevésbé volt jellemző, hogy ugyanazokat az ismert karaktereket tették meg kétszer ugyanazon játék-sorozatnak a főhőseként (leszámítva a Mass Effect trilógiát). Mindezt mi sem példázza jobban, mint hogy a Szürke Kamarás Alistair és Kirkwall bajnoka, Hawk is felbukkant a Dragon Age 3-ban NPC-ként, valamint az első részből ismerős Leliana és Morrigan is tiszteletüket tették segítő szerepben, azonban egyikük sem volt újból irányítható karakter (leszámítva Varricet, de tudvalévő, hogy a 2. résztől ő a történet mesélője) – egyébként a korábban napvilágra került koncepciós rajzok és hanganyagok alapján ezúttal az Inquisition egyik legkedveltebb karaktere, Dorian Pavus fog visszatérni. Továbbá az inkvizítor visszatérésére is számíthatunk, dacára annak, hogy közte és Solas között bizalmi kapcsolat alakult ki az utolsó játék története során, egyes esetekben – ha női elfként vágtunk neki a játéknak – pedig még egy szerelmi dráma is szövődhetett kettejük közt. Bár az utóbbi úton elindulva egy nagyon hatásos történet is kiekerekedhetne, ám a Dragon Age még mindig egy választásokon alapuló akció-kalandjáték, amiben legfeljebb a sztenderd játékosok ötöde találkozhatott ezzel a történetszállal.

blank

Az előző játék ismerete, az ominózus dialógus, a Dragon Age vázlatai, a kedvcsináló, no meg persze a fentebb látható előzetes is erősen azt sugallja, hogy a cselekmény központi helyszínéül ezúttal Thedas északi részén található Tevinter Birodalom szolgál majd. Ezt a területet korábban sosem volt lehetőségünk felfedezni, azonban az Inquisition utolsó kiegészítője, a Trespasser végén az inkvizítor egyértelműen azt a helyet jelöli meg a térképén, mint következő úti célt – ez újfent azt a feltételezést erősíti, ami szerint utóbbi karakterünk is felbukkan a játék során.

Tevinterről nagyon röviden annyit érdemes tudni, hogy más thedas-i uradalmaktól eltérően a mágusok nem harmadrangú polgárként élnek a birodalomban, hanem ők alkotják a megkérdőjelezhetetlen és bírálhatatlan elitet, mi több ott minden az ő fennhatóságuk alá tartozik. Érdekesség, hogy Patrick Weekes, a projekt vezető-írója korábban azt nyilatkozta, egy olyan történetet szeretnének megeleveníteni, ami egy rendíthetetlennek tűnő hatalom megingását mutatja be azáltal, hogy a többség megkérdőjelezik azt. Jó eséllyel Weekes ezzel a mágusokra utalt, de hogy az inkvizícióval, templomosokkal, más népekkel, esetleg egy belső konfliktus okán kerülnek ilyen helyzetbe, az most még nem tisztázódott.

Természetesen a cikkben szereplő információk javarészt feltételezések, így nem árt némi fenntartásokkal kezelni, a tudható információk alapján, ha a karunkat nem is, de a kisujjunkat fel mernénk tenni rá, hogy a Dragon Age a cikkben leírtakat fogja megeleveníteni képernyőinken.


Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak