Kapcsolat

Gaming

A The Last of Us alkotója elárulta, hogy már megvan a harmadik rész vázlata, de még nem fogtak hozzá

Azért van rá esély, hogy elkészül.

blank

blank

Igazi sikertörténet volt a Naughty Dog 2013-ban megjelent akció-túlélőhorrorja, a The Last of Us, mely az épp akkortájt (többek között a The Walking Deadnek köszönhetően) ismét divatba jövő zombiapokalipszist kombinálta egy furcsa barátság kialakulásával. A játék olyannyira jól teljesített, hogy 2016-ban bejelentették a folytatást, amely végül tavaly került a boltok polcaira, és elődjéhez hasonlóan mind a kritikusoknál, mind a pénztáraknál rajt-cél győzelmet aratott, nem csoda hát, hogy a játékosok epekedve várják egy harmadik rész elkészültét. Számukra lehet jó hír, hogy Neil Druckmann, a The Last of Us direktora a minap egy interjú során elárulta, hogy már megvan az epizód vázlata, de még nem fogtak hozzá a fejlesztéséhez.

A szakember a Script Apart nevű podcast egyik epizódjában nyilatkozott hosszabban a The Last of Us harmadik etapját is érintve, ahol elmondta, hogy Halley Gross társíróval közösen megírtak egy vázlatot egy olyan történethez, amelyet még nem kezdtek el hegeszteni, és ami feltárja, mi is történik a második rész cselekménye után. Druckmann ezután arról beszélt, hogy meglehetősen kevés belső nézeteltérésük volt a The Last of Us: Part III-at illetően, ugyanakkor arra is rámutatott, mennyi munka is van abban, amíg egy ilyen volumenű játék elkészül. Elmondása szerint a Part II-őt összesen hét évbe telt összehozni (épp ennyi idő telt el a két program megjelenése között), tehát egy soron következő felvonásnak már csak a gondolata is kihívást jelentő érzéssel párosul benne. Hozzátette még, hogy most van két olyan programjuk, amikkel valami egyetemes dolgot akartak közölni, plusz olyan karakterek, akik által sikerült egy nagyon személyes történetet is elmesélniük. És mivel kijelenthető, hogy már franchise-ról beszélünk, úgy érzi, létrejöttek azok a strukturális és tematikus dolgok, amelyekhez feltétlenül ragaszkodniuk kell egy harmadik rész elkészítése során.

Mindezek alapján úgy tűnik, a Naughty Dognál nem biztosak abban, hogy szükség van a The Last of Us Part III-ra. Druckmann szerint miután befejezik egy-egy nagyobb címüket, mindig hosszú időt töltenek azzal, hogy megbeszéljék a hogyan továbbot, legyen szó akár az említett programról, akár arról, hogy előveszik valamelyik régebbi IP-jüket, de éppenséggel valami újba is belevághatnak. Állítása szerint szereti ezeket átfogóbban is végigjárni, mivel stúdióként fontos, hogy tudják, hová és mivel akarnak elköteleződni. A szakember viszont mindezek ellenére úgy fogalmazott, reméli, hogy egy nap azért elkészül a The Last of Us Part III. Addig is gőzerővel koncentrálhat az HBO-féle tévésorozatra, melynek egyik alkotója éppen ő, és aminek a forgatása a tervek szerint hamarosan kezdetét veszi, méghozzá igen ígéretes rendezőkkel a fedélzeten.

A The Last of Us első része eredetileg 2013-ban jelent meg PlayStation 3-ra (egy évvel később érkezett a Remastered kiadás PlayStation 4-re), míg a The Last of Us Part II 2020 júniusában futott be, szintén PS4-re.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak