Kapcsolat

Gaming

A Sony Santa Monica többek közt a The Last of Us Part 2-ből merített ihletet a God of War Ragnarokhöz

Nocsak-nocsak… Csak csurran-cseppen azért valami kis információ az esedékes God of War Rangarokről.

blank

blank

A Sony Santa Monica 2018-ban megjelent sikerjátékát, a God of Wart vélhetően egyetlen prev -és nextgen PlayStation konzoltulajdonosnak sem kell különösebben bemutatni, de sőt, talán még a PC-sek és az xboxosak is tisztában vannak a program erényeivel – legalábbis abból ítélve, hogy egy esetleges átirat után epedeznek már évek óta. Sajnos az ő kívánságuk aligha fog teljesülni, a görög istenből lett északi Kratos ugyanis továbbra is csak a Sony-féle konzolosoknak hajlandó fejszét, no meg káoszpengét lengetni, méghozzá igen nagy hatékonysággal. Természetesen az előzmények [azaz a God of War sikerének] ismeretében már abszolút nem meglepő, hogy a Sony a tavaly őszi PlayStation Showcase keretében bejelentette a második részt Ragnarok alcímen, méghozzá egy nem túl beszédes kedvcsináló formájában. Ez mind szép és jó, csakhogy azóta rengeteg idő telt el, a csend pedig még azóta sem tört meg, és csupán annyit lehet tudni (legalábbis papíron), hogy a program megjelenési dátuma továbbra is 2021-re van kitűzve – de ezt több, meg nem erősített forrás is cáfolta már. Tekintettel arra, hogy már majdnem eltelt fél év az idei esztendőből, jó lenne, ha picit jobban körvonalazódni látszana, mégis mit szeretnének kihozni a követező God of War-játékból, mert hát jelenlegi tényleges tudásunk majdhogynem egyenlő a nullával.

Ezen igyekezett most változtatni némileg Samuel Matthews, a Sony Santa Monica koncepciós művésze, aki egy podcast keretében mesélt kicsit tüzetesebben a készülő játékról: a szakember elmondása szerint a God of War Ragnarok felépítése valamennyire a tavaly megjelent The Last of Us Part II nyomvonalán halad majd. Hogy a santa monica-i csapat a Naughty Doghoz megy ihletért, nem új keletű, ugyanis Matthews a beszélgetés során elárulta többek közt azt is, hogy már a God of War esetén is merítettek a The Last of Us-ból, főleg a narratív, valamint emberpszichológiai aspektusából. Ez anélkül is tettenérhető volt a játékban, hogy bárki is megerősítette volna, ennél érdekesebb viszont, hogy a tendencia tovább folytatódik, csak ezúttal már nem a kis Ellie és Joel egymáshoz való viszonyulása került terítékre, hanem a nagy Ellie és Abby párosáé, a két játék közti legszembetűnőbb azonosság pedig abban fog kibontakozni, hogy Kratos mellett immáron nagy valószínűséggel fiát, Atreust, avagy Lokit is irányíthatjuk majd – számolt be róla a ComicBook.

Hogy pontosan mit is ért a koncepciós művész mindezalatt, az most még nem teljesen tiszta (azaz az istencsalád is ellentéteket alkot-e majd, mint a The Last of Us Part 2 két főszereplője, esetleg két külön perspektívából szemlélhetjük majd az eseményeket), afelől azonban biztosak lehetünk, hogy apa és fia megint hathatós részt vállal majd a Ragnarok, avagy az Istenek alkonya történetében. Bárhogy is lesz, a magunk részéről bízunk benne, hogy a Sony már nem sokáig húzza az idegeket, és hivatalos körülmények közt is lerántja a leplet a várva várt folytatásról.

Dupla nyereményjáték: tiéd lehet egy Resident Evil Village az általad választott platformra, de van ám itt más is…

A God of War eredetileg 2018-ban jelent meg PlayStation 4-re, míg a The Last of Us Part II 2020-ban debütált ugyanezen platformon. Az előbbi következő fejezete tehát már kanyarban van, előreláthatólag kizárólag PlayStation 5-re (de nem kizárt, hogy PS4-es verziót is kapni fog), a The Last of Us Part 3 történetének vázlata pedig ugyan már megszületett, a fejlesztő Naughty Dog most egyéb projektekre fókuszál, így ha folytatódik is valaha Ellie és Abby sztorija, évekre vagyunk tőle.


Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon, valamint ha érdemesned látod, támogasd munkánkat Patreonon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak