Kapcsolat

Sorozat

A The Last of Us-sorozat új forgatási fotói jó hírrel szolgálnak a játék rajongóinak

Tényleg olyan lesz, amilyenre számítunk.

blank

blank

Azt tudjuk, hogy igazi, minden kívánalomnak megfelelő videójátékadaptáció még nem hagyta el a stúdiók műhelyét (bár azért akadtak dicséretes próbálkozások), próbálkozni azért lehet. Így tett az ebben a műfajban még nem sok vizet zavaró HBO is, amikor tavaly márciusban bejelentette, hogy képernyőre adaptálja a 2010-es évek egyik (ha nem a) legnagyobb hatást kiváltó programját, a 2013-ban megjelent The Last of Us-t, méghozzá sorozat formájában. A készítők a siker érdekében nem spóroltak semmin, hiszen a projekthez megnyerték a játék íróját és a kreatív csapat vezetőjét, Neil Druckmannt, valamint a 2019-es Csernobillal hatalmasat dobbantó Craig Mazint is. Ők jegyzik a forgatókönyvet, de a rendezői székbe sem akárkik ültek, hiszen két Oscar-jelölt direktort sikerült leszerződtetni (plusz az első részt jegyző, orosz származású Kantemir Balagov (Tesnota, Dylda) mögött is elég eredményes pályafutás áll). Épp ő jelentette be a minap, hogy lezárult az előzetes terveknek megfelelően júliusban kezdődött pilot epizód forgatása, aminek köszönhetően új, a munkálatokat megörökítő fotók kerültek nyilvánosságra, amik egészen jó hírrel szolgálnak a játék rajongóinak.

Az már egy ideje tudvalevő, hogy a The Last of Us-sorozat alapjáraton a Naughty Dog programjának eseményeit fogja elmesélni, és az eddig kiszivárgott fényképek is ezt támasztják alá: augusztus elején már láthattuk, hogyan alakult át a kanadai Calgary (itt forgatják a szériát) a játék egyik helyszínéül szolgáló, a zombiapokalipszis által igencsak lezüllött várossá (sokak szerint Bostonná), az új fotók pedig szintén itt, azaz a Bostoni Karanténzónában készültek. Ezek alapján kijelenthetjük, hogy Druckmann és csapata tényleg minden idegszálával azon van, hogy minél pontosabban átültessék a kisképernyőre Joel és Ellie kálváriáját, és ki tudja, talán épp ez a történethűség lesz az, ami kiemeli a produkciót a silány játékadaptációk mocsarából, és feljuttatja a csúcsra. (A képek forrása a Wolf of Thorns nevű Youtube-csatorna, illetve a The Last of Us Updates Twitter-oldal.)

Hogy így lesz-e, arra sajnos kicsit még várnunk kell, mert mint azt a bevezetőben említettük, csupán a pilot epizód készült el, még hátra van kilenc, amelynek befejezése 2022-ben várható, így tehát maga a széria is akkor lesz látható, vélhetően az HBO Maxen (ami épp jövőre debütál nálunk is, szóval van rá esély, hogy mi is első kézből élvezhessük a történéseket). A The Last of Us-sorozat főbb szerepeiben Pedro Pascalt (Joel), Bella Ramsey-t (Ellie), Gabriel Luna-t (Tommy, Joel bátyja), Anna Torv-ot (Tess, Joel társa), Nico Parker-t (Sarah, Joel lánya) és Merle Dandridge-et (Marlene, a Fireflies nevű szervezet vezetője) láthatjuk.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon, valamint ha érdemesned látod, támogasd munkánkat Patreonon, hogy fejlődni tudjunk!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak