Kapcsolat

Sorozat

A The Mandalorian legutóbbi epizódja a Battlefront 2-re tett egy szembetűnő utalást

Easter eggekből nincs hiány.

blank

blank

Már csak egyet kell aludni az első élőszereplős Star Wars tévésorozat, a The Mandalorian 2. évadának fináléjáig, és bár Baby Yoda / a Gyermek / Grogu elrablásával igencsak felfokozódott a hangulat – no persze nem azért, mert féltjük a kis zöld csöppséget attól, hogy bármi baja esik, hanem mert már annak puszta ténye is szívszaggató, hogy bilincsben kellett látnunk őt –, a már az első epizódtól jelenlévő fanservice-halom még ilyen körülmények között sem látszik kiveszni a produktumból. A The Clone Wars, Rebels, Knights of the Old Republic és Aftermath után ugyanis egy igen látványos Battlefront 2 utalást kaptunk Jon Favreauéktól (Vasember, Az oroszlánkirály) a legutóbb bemutatott, 15. fejezet keretében.

A szóban forgó részben, miután Moff Gideon (Giancarlo Esposito) különleges alakulatának sikerült elrabolnia az éppen szunyókáló Baby Yodát (Grogu-t, mielőtt megköveznétek bennünket), megmentése érdekében Din Djarin szövetkezni kénytelen egy ex-birodalmival, Migs Mayfelddel (aki már az első évad hatodik részében is láthattunk). A cselekményben együtt szivárognak be egy bázisra, ahol váratlanul összefutnak egy Valen Hess nevű császári tiszttel, akit korábban Mayfeld is szolgált. Provokatív szóváltásuk közben elevenedik fel a galaktikus történelem egyik kevésbé ismert eseménye, amelyet Cinder-hadművelet néven ismerni. Ez nem egy szokásos katonai invázió volt, sokkal inkább egy terrorakció, ami végül egy brutális népirtásba torkollott. A Cindert maga Sheev Palpatine császár ötlötte ki egyfajta bosszúként, ha a lázadóknak sikerül őt likvidálniuk. Ezt fanatikusai végül meg is cselekedték halála után, kiknek számos planéta került a célkeresztjébe, köztük olyanok, mint a Naboo vagy a Vardos – az utóbbi a Battlefront 2 főhősnőjének, Iden Versionak volt az otthona. Iden maga is a Birodalmat szolgálta, ám látva a sok kegyetlenséget és népének pusztulását, úgy döntött, hogy bajtársával, Del Meekoval közösen átpártolnak a lázadók oldalára. Hasonló eszmék által került Mayfeld is távol a birodalomtól, miután szintén szemtanúja volt néhány borzalomnak, igaz, maga nem a lázadók csoportját erősítette. Nem csoda hát, hogy végül elveszti a fejét és lézersugarat repít az ominózus öldökléssel “viccelődő” Hessbe.

Versióról egyébként nem most hallhattunk először, hiszen a 2017-es játékban őt megszólaltató Janina Gavankar (True Blood – Inni és élni hagyni) a 11. fejezetben is feltűnt egy cameo erejéig: ő volt az, aki az epizódban szereplő egyik mon calamari orrának irányításáért felelt – egész pontosan annak a mon calának, aki Mando hajóját szerelte a landolás után. Hogy valamikor találkozhatunk-e vele korábbi szerepében, az jó kérdés, az viszont biztos, hogy a The Mandalorian második évadának utolsó, nyolcadik része rengeteg izgalommal vár minket holnap, azaz december 18-án.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak