Kapcsolat

Gaming

The Witcher 3: a Blood & Wine folytatását tető alá hozó egy AI technológia segítségével szimulálta le Doug Cockle, a Geraltot megszólaltató szinkronszínész hangját

Fő a minőség!

blank

blank

A Resident Evil mellett a The Witcher-univerzum rajongói sem panaszkodhatnak az idei esztendőre, egymást érik ugyanis a jobbnál jobb hírek, hiszen készül egy asztali társasjáték áramszünet esetére, és mozgóképes fronton is van minek örülni, mivel a netflixes Vaják második évadának forgatása végre befejeződött, amelyben a Fehér Farkas a legfrissebb értesülések szerint még a The Witcher 3: Wild Hunt főgonoszaival, azaz a Vad Falkával is bajuszt akaszthat. Némi üröm az örömben ugyanakkor, hogy a The Witcher: Blood Origin című előzménysorozat viszont elveszítette a főszereplőjét, és mivel újrakasztingolás lesz, így várhatóan több idő fog kelleni a projekt elkészítéséhez. De ne bánkódjunk annyit, hiszen akár most is alászállhatunk a Kontinensre a The Witcher 3 A Night to Remember című modjában, mely olyannyira alapos munka, hogy még Ríviai Geralt hangját is tökéletesen sikerült benne eltalálni.

Ez utóbbi kapcsán kiderült, hogy a küldetés véghezvivője a CyberVoice nevű AI technológia segítségével oldotta meg a szinkron-problémát, amivel végkifejletében szinte teljességgel sikerült leszimulálnia a Geralt hangját eredetileg szolgáltató Doug Cockle orgánumát. A CyberVoice rendszer egyébként hasonló elven működik, mint a Tacotron, amellyel korábban egy csapat modder szintén hasonló bravúrt hajtott végre a The Elder Scrolls V: Skrym esetében, ahol szintén bármiféle kivetnivaló nélkül sikerült megszólaltatni a szereplőket. Adódik ugyanakkor a kérdés, hogy mindez nem fog-e jogi bonyodalmakhoz vezetni, lévén, hogy egyik színész sem repes örömében, hogy engedély nélkül használták fel a hangjukat.

A The Witcher 3: Wild Hunt eredetileg 2015-ben jelent meg PC-re, PlayStation 4-re, Xbox One-ra és Nintendo Switchre, de a CD Projeckt Red már heggeszti az újgenerációs változatot, többek között egy még gyorsabb gyorsutazással megspékelve.


Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak