Kapcsolat

Film

A Tomb Raider film mellett anime is készül, méghozzá a Netflix gondozásában

Lara Croft minden mennyiségben.

blank

blank

Ahogy arról nemrég mi is írtunk, nagyon úgy fest, hogy a Netflix a piac egyszerre több határozott szegmensét is igyekszik uralni, melyekhez – többek közt – a népszerű videójátékok filmes / sorozatos adaptációi is hozzátartoznak. A különféle játékadaptációk sora azonban nem áll meg azoknál, melyek eddig is ismeretesek voltak. A Ubisoft játékok (Assassin’s Creed, Splinter Cell) és a Vaják mellett – ami bár többnyire a regényeket veszi alapul – immáron Lara Croft, azaz a Tomb Raider is új formát ölt. A streaming-óriás ugyanis bejelentette, hogy az unorthodox módszerekkel dolgozó régésznő kalandjaiból animét készít, amit az a Tasha Huo jegyez, aki nem mellesleg a The Witcher: Blood Origin spinoff sorozatnál is hasonló szerepet tölt be, melynek a létezésén kívül csak az egyik főszereplőről, illetve a főbb stábtagokról vannak információink.

Lara azonban nem áll meg itt, a legutóbb Alicia Vikander (A dán lány) által megszemélyesített akcióhősnő ismét szerephez jut: a Deadline jelentése szerint a régésznő gyöngyvászonra való visszatérését a 2019-es tervekben szereplő Ben Wheatley (Össztűz) helyett immáron Misha Green (Lovecraft Country) felügyeli majd forgatókönyvírói és direktori szerepkörben; Vikander pedig természetesen ismét visszatér az ikonikus karakter szerepéhez.

blank

A felsorolás itt azonban még mindig nem ér véget: az idén 25 éves Lara Croft karakterével kapcsolatban Will Kerslake (a 2013-as Tomb Raider játék direktora) arról mesélt, hogy ugyan nagy videójátékos bejelentéssel nem készülnek, feltett szándékuk egyesíteni az új és a régi játékuk vonalát, azaz a 2013-as újragondolásban bemutatkozott “kezdő régészt” azzal a már beérett nővel, ahogy 1996-ban megismerhettük. “A Tomb Raider jövőjét úgy képzeljük miután lezajlottak a rebootolt trilógia eseményei, hogy olyan történeteket mesélünk el, melyek a Core Design és a Crystal Dynamics játékaira egyaránt tekintettel vannak, méghozzá olyan módon, amivel egyesíthetjük is a két idővonalat. A Tomb Raider kiterjedt történelmére való tekintettel türelmet kérünk, mivel nem lesz könnyű feladat végigmenni a folyamaton…” – mondta el Kerslake.

Ugyan nem teljesen egyértelmű, hogy mire gondolt itt, vagy hogy a fent említett film és anime mennyire illeszkedik ebbe az univerzumépítésbe – az utóbbi egyébként a 2018-as Shadow of the Tomb Raider történetét viszi majd tovább –, egy dolog azonban bizonyos: mozgalmas időszaknak nézhet elébe Croft kisasszony, aminek a rajongók, na meg persze a nem-rajongók egyaránt örülhetnek – mert… ööö… ennyi friss tartalomtól könnyen rajongóvá válhatnak. Várjuk izgatottan a további fejleményeket.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak