Kapcsolat

Gaming

A Total War Saga: Troy 24 órás ingyenessé tétele egy vagyonba került az Epic Gamesnek

blank

blank

Az Epic Games meglehetősen érdekes üzletpolitikájának köszönhetően az elmúlt idő során olyan címeket zsebelhettünk be egyetlen peták kicsengetése nélkül a digitális boltjukból, mint például a Grand Thaft Auto V, a Civilization VI (ami egyébként most Androidra is ingyenesen tölthető) vagy épp a pár napja megjelent Total War Saga: Troy. Sejthető azonban, hogy az ajándékeső nem ingyen van – legalábbis az Epic Gamesnek –, és bár nyilvános statisztikák nem állnak rendelkezésre, csak abból kiindulva, hogy májusban már több mint 2 000 dollárra rúgott az ingyenesen beszerezhető játékok összértéke fejenként, a cég elképesztően magas összegeket fizetett ki a fennállásuk óta, hogy az áruházba édesgesse a felhasználókat.

Erről árulkodik többek közt az Eurogamer beszámolója is, miszerint az Epic Games legutóbbi nagy dobása, a 24 órára ingyenessé tett Total War Saga:Troy-t több mint 7,5 millióan adták hozzá a könyvtárukhoz – ami nem meglepő, hiszen egy nulla perces címről van szó. Ugyanakkor a Creative Assembly sem rejtette a véka alá, hogy az egy éves Epic Games-exkluzivitás, valamint a 24 órás 100%-os leértékelés legfőbb oka, hogy az ingyenes időszak alatt értékesített példányok egészét az áruház finanszírozza. Ez a játék 50 eurós alapárával számolva is 375 millió eurót jelent, ami még az EGS nagyon alacsony, mintegy 12%-os részesedését (amibe nem mellesleg olyan egyéb költségek is beletartoznak, mint a tartalomfrissítési rendszer fenntartási költsége vagy a pénzügyi átutalást intéző bankok jussa) leszámolva is 330 millió jön ki végösszegnek.

A Creative Assembly vezető producere, Rob Bartholomew azt nyilatkozta a játék népszerűségével kapcsolatosan, hogy ugyan óriási játékosbázisra számítottak, azonban a számok messze túlmutatnak az elképzeléseiken. Természetesen nagyon örülnek a hatalmas érdeklődésnek, ugyanis így minden eddiginél szélesebb közönséghez tudták eljuttatni stratégiai játéksorozatuk legújabb etapját.

Bár hivatalosan senki nem szóltal fel ez ügyben, de egy 2016-os pénzügyi jelentésből kiindulva – ami szerint a Total War játékok akkorra érték el a 20 milliós értékesített összpéldányszámot – nem elképzelhetetlen, hogy a Troy már most a sorozat legnépszerűbb darabjává lépett elő. Ugyanakkor a stúdió már korábban leszögezte, hogy ez a fajta gerillaértékesítés kizárólag a Troy-ra szólt, más jövőbeli játékukkal kapcsolatban nem terveznek hasonlót.

A Total War Saga: Troy kizárólag személyi számítógépekre jelent meg, és aki lemaradt volna a 24 órás akcióról, az 50 euró fejében tud lecsapni a játékra az Epic Games Storeban.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak