Kapcsolat

Sorozat

A Trónok harca színésznőjével erősít a Kenobi széria

A Tűz és jég dala világából a messzi messzi galaxisba.

blank

blank

Bár már a 2019-es D23 Expo óta tudható biztosan, hogy Ewan McGregor (Transpotting) újfent magára ölti a jedi köpenyét egy Obi-Wan Kenobi remeteéletére koncentráló produktum, a nemes egyszerűséggel csak Kenobira keresztelt minisorozat keretében, a mikort azonban egy egyre dagadó kérdőjel szegélyezi, köszönhetően annak a nem kevés akadálynak, amelyekbe beleakadtak az előkészületek során. Először az eredeti író, Hossein Amini (Hófehér és a vadász) forgatókönyve szabott gátat a projektnek, amiért a Lucasfilmnél a legszebben szólva sem voltak megelégedve szkriptjeivel. Helyét végül Joby Harold (Transformers) kapta meg, de mire sikerült feldobnia ötleteit, jött a fránya pandémia, ami – mint sok egyéb produkciónak – szintén alaposan betette a kaput.

Ez elsőre talán nem hangzik túl rózsásan, ám a kényszerpihenő elég időt biztosított ahhoz, hogy jobban átgondolják sorozattal kapcsolatos ötleteiket, illetve hogy tárgyalásokra fogjanak egyes színészeket. Ennek szövődményeként sikerült végül még Hayden Christensent (Hipervándor) is visszaédesgetni Anakin Skywalker / Darth Vader szerepéhez, valamint élőszereplős formában a The Mandalorian 2. évadában debütált Ahsoka Tano (Rosario Dawson), illetve a Baljós árnyakban Kenobi mesterét alakító Liam Neeson Qui-Gon Jinje is szóba került azóta – bár az utóbbi kettőt hivatalosan nem erősítették meg.

Bárhogy is lesz, a forgatások valamikor idén tavasszal ténylegesen is megkezdődnek Los Angelesben, és ami biztos, a Trónok harca Homok Ellariáját alakító színésznő, Indira Varma (Silent Hours) is ott lesz a kamerák előtt. Az, hogy Varma mely karaktert fogja megformálni, azt a Lucasfilm nem árulta el, a bejelentés hallatán azonban sokan az egykori sötét ministráns Asajj Ventressre asszociálnak. Egyesek ugyanakkor azt sem tartják elképzelhetetlennek, hogy Satine Kryzet, a hamarosan spin-off szériával bővülő The Clone Wars animációs tévésorozatban meghalt mandalore-i hercegnőt, vagy egy inkvizítort fog alakítani. A magunk részéről nem kívánunk nagyon spekulációkba bocsátkozni, de ha feltétlenül totóznunk kellene, akkor határozottan az utóbbira adnánk a voksunkat, amiért egy halott karakternek aligha lehetne hathatós szerepet adni egy hatrészes miniszériában, Ventress története pedig valahogy nem a Tatooine-i homokpusztákba illő, nem mellesleg az inkvizítorok élőszereplős feltűnésére már a Disney / Lucasfilm is tett korábban burkolt utalást.

blank

A Kenobi tévésorozat forgatása a tervek szerint tehát tavasszal kezdődik, premiere pedig a legoptimistább becslések szerint is csak 2022 folyamán várható, ha nem később, azelőtt azonban semmiképpen nem érdemes rá számítani.


Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak