Kapcsolat

Filmek

Vaják: megvan a prequel spin-off, a Blood Origin egyik főszereplője

Nyugi, nem ő lesz az első szörnyvadász, csupán a show-műsor egyik főszereplője.

blank

blank

A szörnyvadászos univerzum gyökerei egészen régre, 1986-ra nyúlnak vissza, akkor jelent meg ugyanis Az utolsó kívánság című, első elbeszélésgyűjtemény Lengyelországban, sikere pedig nemhogy megfakult az elkövetkezendő esztendők során, de még inkább szélesebb közönségeket láncolt magához – érkezett is hét további kötet, egy elbeszélés és hat klasszikus regényforma, melyből egy előzmény –, a 2010-es évekre pedig az egyik legfelkapottabb fantasy univerzummá érett. Ez a siker persze javarészt a szintén lengyel CD Projekt RED-nek is köszönhető, akik tető alá hozták a The Witcher videójátékos trilógiát, melynek harmadik etapja még több mint öt esztendő távlatából is valóságos kincsesbányaként szuperál a cég számára. Ezen siker-összesség láttán határozott úgy a kaliforniai médiaszolgáltató és produkciós vállalat, a Netflix, hogy maga is begyújtja ezen puskaporos hordókat, a törekvés pedig nem egyszerűen csak célt ért, de oly hatalmasat robbant, hogy mindössze egyetlen évad szükségeltetett, hogy egyszerre több vajákos projektet is berendeljen, köztük két további évadot, egy animációs szériát, illetve egy 1 200 évvel a Vaják eseményei előtt, a Szférák Együttállásának idején játszódó prequel spin-offot. A legközelebb A Farkas rémálma című, Vesemir fiatalkorára fókuszáló animációs produktumot láthatjuk majd a Netflix műsorán, közben azonban már nagyban zajlanak a munkálatok a Blood Origin alcímet viselő előzményen is.

Az eddigi infómorzsák szerint a Blood Origin showrunnere Declan de Barra lesz, az anyaszéria vezére, Lauren Schmidt Hissrich kreatív producerként lesz jelen, az univerzum atyja, Andrzej Sapkowski tanácsadóként ügyeskedik, az első szörnyvadász szerepét pedig az egykori dothraki khál, azaz Jason Momoa (Trónok harca, Aquaman) öltheti magára. Az utóbbi kapcsán ugyan semmilyen hivatalos megerősítés nem történt, csupán maga Momoa szellőztette meg az információt korábban a Twitteren. Továbbá az Entertainment Weekly legfrissebb értesülései szerint már a show egyik főszereplője is megvan, aki nem más, mint Jodie Turner-Smith. A színésznő egy Éile nevezetű, egykori elit harcost fog alakítani, aki háttértörténete szerint a kardot lantra cserélte, és egy isteni hangú bárdként járja a Kontinenst. Legalábbis a cselekmény elején, a Szférák Együttállása következményei révén ugyanis újra fegyvert kénytelen ragadni.

blank

Egyébként a brit színésznőt legutóbb a Queen & Slim, előtte pedig a Nightflyers stábjának tagjaként láthattuk, de a The Last Ship vagy a True Blood nézőinek is ismerős lehet. Arról, hogy Éileként mikor láthatjuk, egy egyelőre nincsenek információink, az előzetes értesülések szerint viszont 2022 tűnik a legesélyesebbnek.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak