Kapcsolat

Film

A Tűnj el! direktora közreműködésével jön a Rémségek háza reboot

A Kampókéz után Jordan Peele-ék Wes Craven 1991-es horror szatíráját is újrázzák.

blank

blank

Úgy tűnik, a legutóbb a Kampókéz soft rebootján (melynek bemutatóját már harmadszor kellett elhalasztani) munkálkodó Jordan Peelenek annyira bejött a klasszikus horrorfilmes újragondolósdi, hogy még egy hasonló temperamentumú produktum mögé beállt, ami nem más, mint a Wes Craven (Sikoly, Éjszakai járat) által rendezett Rémségek háza. A Tűnj el! direktora producerként vesz részt az 1991-es film rebootjánál, ráadásul Win Rosenfield társaságában, akivel a fentebb említett produkció forgatókönyvét is együtt szállították le (arról ugyan nincs információ, hogy ilyen minőségben is részt vesznek-e a projektben, az azonban már biztosra tudható, hogy közös cégük, a Monkeypaw Productions felel a filmért).

Figyelembe véve Craven önéletrajzát, elmondható, hogy műveiben szinte kivétel nélkül a sztenderd hétköznapokat, illetve a hétköznapi dolgokat tette komor feketévé: Az utolsó ház balrával (1972) például a pillanatnyi örömből csinált nem múló boldogtalanságot, a Sziklák szemébennel (1977) az idillikus családi létet fordította visszájára, a Rémálom az Elm utcában szériával a mézédes álmodozás gyönyörét keserítette meg. A Rémségek házában pedig egy kirívó társadalomkritikát fogalmazott meg, reflektálva a rasszizmustól a társadalmi hierarchián át egészen a “népi megalomániáig”, mindezt ráadásul némi politikai töltettel és szatirikus humorral megfűszerezve.

A történet középpontjában egy afroamerikai fiú áll, aki szembeszáll városa legrejtélyesebb házának tulajaival, majd szép apránként megismerkedik a külvilágtól hermetikusan elzárt, beteg életükkel. A pincében megcsonkított, állatok módjára raboskodó emberekbe botlik, a felső szinten egy lelki terrorban élő lányba, míg a ház falai mögött egy torz fiút talál.

blank

A produkció talán nem is kerülhetett volna jobb kezekbe, Peele ugyanis bizonyította már a műfajhoz való hozzáértését, nem mellesleg elárulta korábban, hogy többek közt a Rémségek házából is merített 2017-es művéhez.

Érdekesség, hogy a Universal Pictures megbízásából készülő filmet eredetileg egy tévésorozatként támasztották volna fel, ám a terv Wes Craven 2015-ben bekövetkezett halálával a kútba esett. Végül öt év kellett, hogy kihalásszák az ötletet, de hogy ez mikor ölt alakot, azt egyelőre sűrű homály fedi.


Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak