Kapcsolat

Irodalom

A Vaják szerzőjének újabb könyvsorozat jelenik meg magyarul

A Vajákon túl…

blank

blank

A lengyel író, Andrzej Sapkowski neve, illetve Vaják című alkotása igencsak ismertté vált az utóbbi néhány évben, köszönhetően a CD Projekt Red által tető alá hozott The Witcher videójáték-trilógiának, valamint a netflixes sorozatnak. És bár Sapkowski papíralapon már végleg lezárta Ríviai Geralték történetét, azért nem hagyta árván fantáziája gyümölcsét, tundiillik több ízben is bábáskodik az élőszereplős szériák (mert több is van ám) felett. No de a szörnyvadászos univerzumot valószínűleg már senkinek sem kell bemutatni – legyen szó videójáték, sorozat vagy irodalom kedvelőkről –, ellenben a szerző 2002. és 2006. között megjelent Huszita trilógiájával, ami még csak most kezd szélesebb körökben is benutatkozni – köztük kis hazánkban is.

A háromrészes regényciklus a XV. századba repíti olvasóit, egész pontosan a címadó háborúk idejébe. A husziták egy újonnan szerveződött vallási csoportosulás, akik harcban állnak a katolikus egyházzal, viszonyuk pedig egyre jobban elmérgesedik. Eközben a történet főhőse, Reynevan egy rosszul elsült szerelmi légyott okán kényszerül felhúzni a nyúlcipőt, miután az inkvizíció és a Sterza fivérek is a nyomába erednek. Galoppja végül a Bolondok tornyáig vezet (ami egyfajta tébolyda), ahol a más világnézetűeknek, illetve a rebelliseknek van fenntartva egy-egy bérelt hely. Reynevan persze foggal-körömmel küzd, hogy megszabaduljon a őrület falai közül, a kérdés csak az, hogy sikerül-e neki…?

blank

A trilógia első kötete Narrenturm – Bolondok tornya címmel jelenik meg november 4-én – a Vaják-regényekhez hasonlóan – a Gabo Könyvkiadó jóvoltából, amelyet most kedvezményesen lehet előrendelni EZEN A LINKEN.


Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak