Kapcsolat

Sorozat

A vártnál kevesebb epizóddal érkezik a Falcon and the Winter Soldier sorozat, de ez nem biztos, hogy akkora baj

A kevesebb néha több… szokták mondani.

blank

blank

A 2019-es Bosszúállók: Végjáték kétségtelenül a Marvel filmes univezumának eddigi csúcspontja, itt teljesedett ki ugyanis a történet, amelyet Kevin Feige-ék elindítottak a 2008-as Vasemberrel. A nagy egész végül 11 év és 22 produkció révén állt össze, azt pedig már a Végjáték premiere előtt is lehetett sejteni, hogy nemcsak egy korszak végét zárja le, de magával hozza Vasember vagy Amerika kapitány végzetét is. Végül mindkét karakter útja a végéhez ért, hagyatékuk azonban az elkövetkezendő fázisok során is az MCU szerves részeként lesz jelen. Tony Stark helyét Riri Williams, avagy Ironheart fogja átvenni a jövőben, míg a kapitánytól – amellett, hogy visszatérhet egy multiverzumbeli Hydra-ügynökként – hivatalosan is Sólyom, azaz Sam Wilson vette át a stafétát [egész pontosan maga Rogers adta át neki]. Hogy a karakter miként birkózik meg a titulussal járó nehézségekkel, azt a hamarosan rajtoló Falcon and the Winter Soldier című sorozat hivatott bemutatni, amely eredetileg az MCU első, direkt kisképernyőre szánt produkciója lett volna, de miáltal a pandémia több ízben is keresztbehúzta a Marvel Studios számításait, így a holnap, azaz március 5-én a kilencedik epizóddal lezáruló WandaVisionnek jutott ez a megtiszteltetés.

Ugyanakkor semmi okunk nem lehet a panaszra, hiszen miután pont kerül Wanda, Vízió és az újonnan debütált Agatha Harkness (hogy ki ő, arról ITT olvashattok részletesebben) kálváriájának végére, egy hét kihagyással kezdetét veszi Sólyom Tél katonájával közös kalandja is, igaz, ők jóval kevesebb időt fognak a képernyőnkön tölteni, mint a Skarlát bosziék.

blank

Feige a Televíziós Kritikusok Szövetsége Winter Press Tour eseményén árulta el, hogy a Falcon and the Winter Soldier mindössze hat epizódot fog számlálni, szemben a WandaVision kilencével, a játékidő viszont ugyanúgy ~6 órára fog rúgni, mint az utóbbi esetében. A Marvel-fejedelem a produkció 150 millió dollárós büdzséjét nevezte meg legfőbb okként, mellékesen pedig azt is elárulta, hogy a kisebb epizódszám teszi lehetővé számukra, hogy a sorozat megfeleljen a Marvel Studios produkcióira jellemző színvonalnak.

Ez egyébként teljesen jogos elvárás lehet a show felé, mivel a Marvel Studiostól független Marvel-sorozatok inkább vegyes fogadtatásban részesültek, mintsem egyöntetűen pozitívban. A Netflixen futott Daredevil, a Megtorló, valamint Jessica Jones első évada is dicséretet kapott, na meg ott van az FX csatorna Légiója, amit szintén az egekig magasztaltak szürreális koncepciója révén. Sőt, még A S.H.I.E.L.D. ügynökei is képes volt néhány “Marvel-fan-hátborsóztató” képsort produkálni annak ellenére is, hogy az alkotók viszonylag szerény büdzsével voltak kénytelenek dolgozni. De természetesen a mérleg másik oldalán is áll egy serpenyő, amelyben olyan produktumok vannak, mint például a ABC Inhumans című sorozata, ami még csak véletlenül sem tudta megközelíteni az MCU szintjét. Unalmas díszleteiért és kissé nevetséges vizuális effektusaiért pedig még szégyenkeznie is kellett. Ugyanakkor a már említett netflixes produkciók közül is jellemző volt néhányra ugyanez, főleg későbbi évadok tekintetéében (Luke Cage, Iron Fist), az Oltalmazókat egyesítő The Defenders pedig egyeneset pocsékra sikeredett.

Más hibáiból tanulva és a frappáns megoldásokat ellesve a Marvel Studios mindent megtesz, hogy a kisképernyőn is folytatódó filmes univerzum minden tekintetben képes legyen helytállni, a történetek pedig kivétel nélkül fordulatokkal és meglepetésekkel legyenek feltöltve üresjárat-percek/órák helyett.

A féltucat epizódos Falcon and the Winter Soldier tehát március 19-én debütál a Disney+ műsorán, és ahogy a WandaVision a klasszikus sitcom hangulatot, ez a kaland a ’80-as években virágkorát élő haver/akciófilmek világát hivatott megidézni szuperhősös köntösben.


Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak