Kapcsolat

Film

Bride: a világ legjobban kereső színésznője lesz a Frankenstein menyasszonyát újragondoló film főszereplője

Egy újabb klasszikus feldolgozása érkezik, méghozzá az Apple és az A24 gondozásában.

blank

blank

A Universal filmstúdió a Tom Cruise (Mission: Impossible) főszereplésével készült A múmia hatalmas bukása ellenére sem tett le róla, hogy modern köntösbe öltöztesse a klasszikus rémtörténeteket, az idén debütált A láthatatlan emberrel pedig már be is bizonyította, lehet ezt jól csinálni. Talán ennek hatására kapott kedvet az Apple és az A24, hogy ők is megpróbálkozzanak egy igazi klasszis újragondolásával, ami nem más, mint az 1935-ben bemutatott Frankenstein menyasszonya lesz, méghozzá egy nem akármilyen stábbal a projekt mögött. A film főszereplője Scarlett Johansson (Fekeze Özvegy, Páncélba zárt szellem), aki Jonathan Lia mellett további produceri kreditekkel is rendelkezik, író-rendezője az Oscar-díjas Egy fantasztikus nőt vezénylő Sebastián Lelio, a forgatókönyvbe pedig a Ryan Gosling -féle Farkasember írói, Lauren Schuker Blum és Rebecca Angelo is besegítenek.

Ahogy James Whale direktor vagy akár Mary Shelley írónő klasszikusa, úgy a Bride alapkoncepciója is a bibliai teremtéstörténetet szerelmesíti össze az emberi tudománnyal, valamint a jó és rossz közötti különbségtételt helyezi a középpontba.

A Bride története szerint a tökéletes feleségnek megteremtett nő megtagadja kreátora akaratát és a nagyvilágba menekül a rászabott sors elől. Ugyanakkor az emberek odakint szörnyetegként tekintenek rá, így a nőnek nemcsak teremtő férje, de a negatív diszkriminációval is fel kell vennie a harcot, közben megismernie saját korlátait, illetve eredetét.

Hogy a produkció mennyire fogja képviselni a mai hollywoodi filmekre jellemző feminista irányvonalat, vagy jobban inkább a társadalmi élet és az általános női lét nehézségei közt von párhuzamot, azt egyelőre nem tudni, Johansson azonban elhintette, hogy a Bride “erősen ráreflektál jelenünk változásaira” – jelentsen is ez bármit.

blank

A Bride lesz egyébként az Apple és az A24 negyedik együttműködése a Boys State című dokumentumfilm, Sofia Coppola Felkeverve című tragikomédiája, valamint Jandy Nelson regényadaptációja, Az ég a földig ér után, melynek forgatása nemrég vette kezdetét. A Bride bemutató dátumáról most még nem tudni semmit.

További érdekesség, hogy a Frankenstein menyasszonya címmel érkező film egy teljesen különálló projekt, amit a Universal műhelyében készülnek vászonra vinni, egyelőre inkább kevesebb, mint több sikerrel.


Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!


Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak