Kapcsolat

Gaming

Akár MCU-beli jelmezeikben is láthatjuk a szereplőket a Marvel’s Guardians of the Galaxyban

Ha valaki a megszokott külcsínért lenne oda…

blank

blank

A hónap közepén megtartott E3 számtalan újdonsággal szolgált a videojátékipar történéseit illetően, a rengeteg bejelentett IP között pedig kétségkívül a Square Enix színpadán “fellépő” Marvel’s Guardians of the Galaxy szólta az egyik legnagyobbat. Az Eidos-Montreal műhelyében készülő program egy egyjátékos, cselekményorientált kaland lesz, ahol az Őrzők vezetőjét, Peter Quillt irányítva kell rendet tennünk a galaxisban, ami ismét a pusztulás szélén áll. Ez lehet, elsőre kissé klisésen hangzik, de nem árt nem elfeledni, hogy továbbra is egy képregényes univerzumról van szó, így az eseteleges fintorgásokkal ez esetben sem tudunk egyetérteni. Ahogyan azzal sem, hogy már most sokan megjegyezték, hogy az ötfős társaság nem a jól megszokott MCU-beli jelmezeikben feszít a képernyőn, ahogy volt az a tavaly megjelent, de még folyamatosan bővülő Marvel’s Avengers esetében is. Azért annyira nem kell megijedni, minderre megvan a tökéletes magyarázat, amit Mary DeMarle, a Marvel’s Guardians of the Galaxy vezető narratív rendezője meg is osztott a Gamereactorral, és mint kiderült, akár a filmekből ismert kosztümökben is láthatjuk majd a szereplőket, ha jól keverjük a kártyát.

A szakember elmondása szerint játékszerte 39 különböző maskarát helyeztek el, amikhez jobbára a képregényekből , de azért a filmekből is inspirálódtak, így tehát elvileg semmi akadálya annak, hogy Peter, Gamora, Drex és a többiek MCU-béli jelmezeikben siessenek a világegyetem megmentésére. Hozzátette még, hogy teljes mértékben kozmetikai cikkekről van szó, azaz semmiféle ráhatással nem lesznek a játékmenetre és (mivel a különböző szinteken lesznek megtalálhatóak) fizetni sem kell értük. Ezeken kívül természetesen egyéb hasznos dolgokat is összegyűjthetünk magunknak a különböző rejtett zugokból, repedésekből és rejtekhelyekről, mint például nyersanyagok, vagy olyan tárgyak, amelyekkel a felszerelésünket fejleszthetjük/bővíthetjük. De lesznek olyan apróságok is, amelyek nem nekünk, hanem a csapattársainknak lesznek értékesek, vagy épp egyenesen hozzájuk tartoznak, mint Gamora szobrocskái, amiket a Square Enix prezentációja során is láttunk. Ezek segítségével jobban megismerhetjük egy-egy karakter háttértörténetét, és talán még jobban összekovácsolhatjuk a bandát.

DeMarle végül azt is elmondta, hogy a játék tartalmaz fotó módot is, szóval amint megvan, már pózolhatunk is a kamerának a tetszőleges jelmezben.

A Marvel’s Guardians of the Galaxy október 26-án jelenik meg PC-re, PlayStation 4-re, PlayStation 5-re, Xbox One-ra, Xbox Series S/X-re és Nintendo Switch-re.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon, valamint ha érdemesned látod, támogasd munkánkat Patreonon, hogy fejlődni tudjunk!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak