Kapcsolat

Gaming

Áll a bál a PS Plus keretében ingyenessé vált Control körül

Balhé balhé hátán.

blank

blank

Ahogy azt már megszokhattuk, a PS Plus keretében a Sony e hónap első keddjén ezúttal is ingyenessé tett néhány játékot előfizetőinek, ami nem más, mint a minap debütált Destruction AllStars, a Concrete Genie, illetve a Remedy Entertainment 2019-es üdvöskéje, a Control, annak is minden extra kiegészítést tartalmazó Ultimate Edition kiadása. Ugyanakkor az utóbbinak éppen most jelent meg újgenerációs változata is, ami szintén ingyenessé vált PS Plus-szal. A PS5 tulajdonosok többsége (akik bár nincsenek túl sokan) jó eséllyel örül ennek, hiszen februárban rögtön két PS5 címmel gyarapíthatták PSN könyvtárukat, azonban akadnak olyanok is, akiknél ez alaposan kiverte a biztosítékot. És ha őszinték akarunk lenni, valahol megértjük őket…

De kezdjük az elején: a történet a tavalyi esztendőre nyúlik vissza, amikor is a játék kiadásáért felelős 505 Games úgy döntött, elhalasztja a Control next-gen változatának megjelenését, valamint azt is nyilvánvalóvá tette, hogy az ingyenes frissítés lehetősége kizárólag az Ultimate Edition esetében kínálkozik majd, az alapverziónál nem. Ennek apropóján többen is lecsapta az Ultimate Edition-re, hogy ott folytathassák majd Jesse Faden történetét újgenerációs masinán, ahol abbahagyták. Igen ám, csakhogy a kiadó véletlenül(?) ugyanarra a napra időzítette az újgenerációs megjelenést is, amikor a Sony egy fillér kicsengetése nélkül tette elérhetővé ugyanazt a PS4 és PS5 felhasználóknak egyaránt. Sokan emiatt átverve érzik magukat azok közül, akik efféleként gondolkodva vették meg a Control Ultimate Editiont, nemtetszésüknek pedig hangot is adtak a közösségi médiában, és kérik vissza a pénzüket. A Sony azonban mindeddig nem jelentette be, hogy bármilyen formában kárpótolná az érintett játékosokat, igaz, még csak egy nap telt el azóta, hogy élesedett a kínálat.

Érdekesség, hogy a Control sztenderd kiadása nem azért nem frissíthető újgenerációs változatra, mert a Remedy / Sony így is le szeretne húzni még egy bőrt (ezt a játék ingyenessége is példázza), hanem azért, mert a 2020-ban megjelent Ultimate Edition már a Northlight Engine egy újabb változatával operál, ami frissíthet. Ez egyébként a Xbox One – Xbox Series X / S esetében sincs másként.

A Control: Ultimate Edition 2020-ban jelent meg PC-re, PlayStation 4-re, Xbox One-ra és Nintendo Switchre.


Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak