Kapcsolat

Sorozat

American Horror Story S10: szó szerint CSAVAROKKAL teli évadnak nézünk elébe

SPOILER: furcsa egy évad lesz, az biztos.

blank

blank

Mintha csak tegnap lett volna, hogy Ryan Murphy (Ratchet) és Brad Falchuk (Glee – Sztárok leszünk!) közösen útnak indították az American Horror Story című, horror-dráma antológiasorozatot A gyilkos ház-ra keresztelt első etappal, melyben egy Los Angeles-i családot láthattuk bajuszt akasztani egy szellemekkel teli házzal. Azóta “jártunk” többek közt elmegyógyintézetben, rémségek cirkuszában, a világvége után, legutóbb pedig a Redwood táborban, ahol egy sorozatgyilkos folytatta korábbi rémtetteit – csak hogy néhányat említsünk. Az alkotóknak persze esze ágában sincs felhagyni a szériával, érkezik a 10. évad, méghozzá egy elvitathatatlanul nagybetűs csavarral: a cselekmény ezúttal egy Spencer Novich nevű “gumiember” karaktere körül bonyolódik majd, aki mindenféle abszurd csavarokat képes kivitelezni testével – számolt be róla Murphy a Twitteren, a bejegyzéshez mellékelve Novich kaszting-videóját [de ez szerintünk nem annyira áll leejtős mutatvány].

A videó mellé Murphy azt írta, hogy gratulál Novichnak, aki ezzel az előadással bérelt helyet kapott az American Horror Story stábjában, és arra kérte követőit, tippeljék meg az új évad alcímét. Ebben a rövidke mutatvány-videó mellett segítségükre lehet a produkció hivatalos plakátja, ami egy nyitott, borotvaéles fogakkal teli szájat ábrázol egy tetoválótollal, ami épp az „AHS 10” jeligét pingálja rá a nyelvre. Nos, ebből sok részlet nem derül ki sem a címet, sem pedig a történetet illetően, a spekulációk viszont már elkezdődtek a rajongók körében, akik az idegenektől a fekete lápi lényen keresztül a világjárványig sok mindent beleláttak a poszterbe. Murphy ezzel kapcsolatosan annyit árult el még májusban, hogy a jelenleg is zajló pandémia alaposan megváltoztathatja az évad tervezett cselekményét, így tényleg csak találgathatunk.

blank

Ami a szereplőgárdát illeti, visszatérőként láthatjuk majd Sarah Paulsont (12 év rabszolgaság, Ratchet), Evan Peterst (X-Men: Apokalipszis), Kathy Batest (Tortúra, Titanic), Billie Lourdot (Star Wars: Az utolsó jedik), Finn Wittrockot (A nagy dobás), Lilly Rabet (Miss Stevens), Leslie Grossmant (Popular), Adina Portert (Híradósok) és Angelica Rosst (Póz) is az évadban. A másik új név Novich mellett pedig mindenki kedvenc Kevin McCallistere, azaz Macaulay Culkin lesz. A gyártó FX csatorna még nem jelentette be az évad premierdátumát, de tekintettel a vírus okozta késedelmekre, a produkció várhatóan csak valamikor 2021-ben kerül műsorra. Jó hír viszont, hogy nem ez lesz az utolsó felvonás, ugyanis a Televíziós Kritikusok Szövetségének paneljén bejelentették, hogy a sorozatból megrendeltek további három évadot is, így még sokáig élvezhetjük majd a Murphyék kreálta borzongást. Szintén a szériához kapcsolódó hír, hogy American Horror Stories címen érkezik egy spin-off, mely kizárólag az FX-en és a Hulun lesz látható valamikor a jövő év folyamán. Ezzel párhuzamosan Murphy egy másik projektbe is beszállt, a Netflix számára készíti a Monster: The Jeffrey Dahmer Story című miniszériát, aminek főszereplője Richard Jenkins (A víz érintése) lesz, és ami része a közte és stúdió között létrejött ötéves, 300 millió dolláros szerződésnek.


Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak