Kapcsolat

Gaming

Assassin’s Creed Valhalla: izgalmas részletek derültek ki a telephelyünkről és az istenekkel való kapcsolatunkról

A Valhalla nagyon sok tekintetben eltér a korábbi részektől, többek között most a rendelkezésünkre fog állni egy darabka föld pár házzal, amit otthonnak hívunk.

blank

blank

Már a Ubisoft májusi leleplező műsorán kiderült, hogy az Assassin’s Creed Valhalla egyik legnagyobb újítása az otthon, azaz az általünk menedzselt telephely, ami kezdetben csak egy pusztaság lesz, de ha jól keverjük a kártyákat, akkor egy felettébb gyöngyöző poliszt hozhatunk létre. Ez azonban tényleg egy hosszadalmas folyamat, ugyanis mikor főhősünk, Eivor megérkezik az egyébként Ravensthorpe névre keresztelt területre, az nem több egy tanyánál. Ennek megfelelően pedig eleinte nem sok mindenre lesz jó, csupán arra, hogy kipihenjük magunkat, aztán felfedezőútra induljunk teljes Britanniaszerte.

A játék előrehaladtával persze Ravensthorpe is a fejlődés útjára lép – aminek összesen hat szintje van –, de ehhez elsősorban pénzre lesz szükség. Ezt legkönnyebben a környéken lévő apátságok és szerzetesrendek kifosztásával szerezhetjük meg, megfelelő tallérmennyiséggel aztán olyan épületeket húzhatunk fel, mint a kovácsműhely, az istálló, a temető, madárház, szeszfőzde, múzeum, vadászház(ak) vagy éppenséggel egy jósda.

blank

Ugyanakkor a felhúzott épületek nemcsak felszereléseink fejlesztésére és karakterünk kozmetikázására jók, a hozzájuk tartozó történetek és küldetések is feloldásra kerülnek, melyek az adott területen tevékenykedő falusiakat érintik. Ez remek lehetőséget ad nekünk arra, hogy közelebbi kapcsolatot alakítsunk ki velünk, ha pedig úgy alakul, még egy kis romantika is beleférhet. Végleges elköteleződésről azonban nem lehet szó, mint ahogyan a gyermeknemzésről sem.

Mindezek mellett azt is megtudtuk, hogy az istenekkel való érintkezést is ilyen módon lesz lehetőségünk megejteni. A már említett jósdával ugyanis párban jár majd egy viking sámán, aki egy olyan varázsitalt tud kotyvasztani, mellyel lehetőségünk lesz térben és időben is egy kicsit kizökkenni a valóságból. És nem biztos, hogy csak Odinnal vagy Thorral fogunk összeakadni a “másvilágon”, hiszen a közösségben a vikingek mellett szászok, illetve közel-keleti és ázsiai népek is élnek, akiknek szintén megvan a maguk hitvilága.

Összességében tehát elmondható, hogy Ravensthorpe egy olyan hely lesz, ahová Eivor minden egyes alkalommal úgy tér vissza, mint valódi otthonába. Mivel egyes küldetések akár öt-hat játékórára is elnyúlhatnak, ez mindenképpen nagy jelentőséggel bír. David Bolle, a játék egyik fejlesztője szerint ez a játékelem hivatott tükrözni az eltelt éveket az élet hullámvölgyeivel együtt, valamint a különböző kultúrák összeütközését.

Az Assassin’s Creed Valhalla november 10-én érkezik PC, Xbox One és Playstation 4, valamint az aznap debütáló Xbox Series X/S platformokra, bő egy héttel később, november 19-én pedig Playstation 5-ön is elérhetővé válik.


Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak