Kapcsolat

Gaming

Assassin’s Creed Valhalla: kiderült, mikor jön a Discovery Tour

Történelemóra a vikingekről-erőszakmentesen.

blank

blank

Köztudott, hogy a 2007-ben indult Assassin’s Creed-sorozat esetében a Ubisoft igyekszik megtartani a történelmi hűséget, legyen szó a világ bármely táján és időszakában játszódó epizódról (nem véletlen, hogy néhány szakember ennek segítségével tanítja a történelmet). Ennek kvázi továbbfejlesztett változata az úgynevezett Discovery Tour mód, amelyet eredetileg az Assassin’s Creed Origins-be épített be a Ubisoft, de olyan népszerűnek bizonyult, hogy a 2018-ban megjelent Odyssey-ben is találkozhattunk vele. A fejlesztők pedig már tavaly megerősítették, hogy ez az interaktív tanulást előtérbe helyező “extra” az Assassin’s Creed Valhallában is meg fog jelenni, ami a mai napon hivatalossá is vált, hiszen kiderült, pontosan mikor jön a Discovery Tour.

A Ubisoft tájékoztatása szerint a Discovery Tour: Viking Age október 19-én jelenik meg, amely “alapos megvilágításba helyezi a viking korszakot, és lehetővé teszi a játékosok számára, hogy többet megtudjanak az akkori történelemről és a hagyományokról.”-nyilatkozta a francia stúdió. Azt is elmondták, hogy a mód történészekkel és régészekkel szoros együttműködésben készült, valamint, hogy 100%-ig erőszakmentes, interaktív tanulási élményt nyújt mindazoknak, akik szeretnének alámerülni a viking korba a 9. századi Norvégiában és Angliában.

Persze a Viking Age némely részleteiben eltér majd a korábbi Assassin’s Creed-epizódokban látottaktól, mivel nagyobb hangsúlyt fektet az elbeszélésre, emellett a játékosok játszható karakterként, küldetéseket teljesítve szívhatják magukba ennek a különös északi népnek és kultúrának a történetét. Aminek minél történelemhűbb megalkotásában olyan intézmények voltak a Ubisoft segítségére, mint a Hampshire kulturális Alapítvány, a Brit Könyvtár, a Grand Palais fotóügynökség, a York Archeológiai Alapítvány, a Dániai Nemzeti Múzeum, vagy a Preston Park Múzeumok és Terek.

blank
blank
blank
blank
A képek forrása: Ubisoft

A Discovery Tour: Viking Age tehát október 19-én jelenik meg PC-re, PlayStation 4-re, PlayStation 5-re, Xbox One-ra, Xbox Series S/X-re, Amazon Lunára és Google Stadiara. Fontos kihangsúlyozni, hogy az Assassin’s Creed Valhalla tulajok ingyen juthatnak hozzá, de önálló példányként is beszerezhető lesz 20 dollárért (5900 Ft).

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon, valamint ha érdemesned látod, támogasd munkánkat Patreonon, hogy fejlődni tudjunk!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak