Kapcsolat

Film

Atlas megformálójának kilétére és a szinopszisra is fény derült a Borderlands-film kapcsán

Nőnek az esélyek egy végre minden igényt kielégítő videojáték-adaptációra.

blank

blank

Azt nem lehet mondani, hogy a nagy hollywoodi stúdiók feladós típusok lennének, hiszen hiába buknak meg sorra a különféle videojátékok alapján készülő mozifilmek, újra és újra nekiveselkednek a dolognak. Na persze elvétve azért átcsusszan egy-egy értékelhető produktum (Sonic, a sündisznó; Pikachu, a detektív) is az ingerküszöbön, az igazi áttörésre azonban még mindig várni kell. De lehet, hamarosan vége a szűk esztendőknek, hiszen az álomgyár berkein belül több olyan projekt is készülőfélben van, melynek jó esélye van átszakítani azt a bizonyos gátat. Többek közt célegyenesben van az újabban megint elnapolt, Tom Holland-féle (Pókember, Mindig az ördöggel) Uncharted és a rebootolt Mortal Kombat és az HBO gyártásában készülő The Last of Us, no meg ott van a Budapesten forgó Borderlands-film. Ezt ugyan már lassan hat éve, hogy bejelentették, ám az események csak most pörögtek fel igazán: nemrég ugyanis fény derült a történet főgonoszának számító Deukalian Atlas megformálójára, valamint a hivatalos szinopszisra is.

Azt már eddig is lehetett tudni, hogy az eléggé véres horrorfilmjeiről (Kabinláz, Motel) ismert Eli Roth rendezőnek olyan neveket sikerült megnyernie a Borderlands főbb szerepeire, mint Cate Blanchett (A Gyűrűk Ura, Thor: Ragnarök) Kevin Hart (Életrevalók) a Claptrap hangját adó Jack Black (King Kong, Jumanji: Vár a dzsungel), vagy éppen Jamie Lee Curtis (Halloween). Hozzájuk csatlakozott most Édgar Ramirez (American Crime Story, Carlos), aki tehát Deukalian Atlas bőrébe fog bújni. Ha valaki esetleg nem tudná, a férfi annak az Atlas Corporation-nek az első embere, mely a Borderlands franchise legkiegyensúlyozottabb fegyverei közül jónéhány fejlesztéséért felelt. Emiatt egyszerűen csak úgy hivatkoznak rá, mint ”az univerzum leghatalmasabb embere”.

Ám még egy ilyen nagyhatalmú személyt, mint Atlas is érhet balsors, legalábbis erről tanúskodik a film hivatalos szinopszisa, melyet a ComicBook tett közzé. Eszerint Lilith (Blanchett) a titokzatos és hírhedt törvényen kívüli, némileg vonakodva bár, de visszatér szülőbolygójára, a Pandorára, mégpedig azért, hogy megkeresse Atlas eltűnt lányát. Feladatában különös szövetségesek segítik: Roland (Hart), a korábbi elit zsoldoskatona, aki kétségbeesve keresi a megváltást, Tiny Tina (Ariana Greenblatt), a rakoncátlan, még-csak-nem-is tinédzser robbantási szakértő, Krieg (Florian Muntenau), Tina izmos, ugyanakkor szűkszavú védelmezője, Tannis (Curtis), az őrület küszöbén álló tudós, valamint a már említett Claptrap, a kissé dőre, egykerekű robotocska. Ennek a korántsem hétköznapi gárdának idegen szörnyeken és veszélyes banditákon kell keresztülverekednie magát, hogy megtalálják és megvédjék az eltűnt lányt, aki birtokában lehet az elképzelhetetlen hatalom kulcsának is. Ennélfogva az univerzum sorsa rajtuk áll vagy bukik, azonban valami többért is küzdeni fognak; egymásért.

blank

Mindezek alapján tehát egy igen epikus történetre számíthatunk, de hát ez mindig jellemző volt a Borderlands-franchisera, csakúgy mint a durva humor és az ezerféle fegyver. És nyilvánvalóan ez utóbbi kettő sem fog kimaradni, amiről Craig Mazin (Csernobil) forgatókönyve gondoskodik. A film munkálatai április elsején kezdődtek meg Budapesten, bemutatóról azonban egyelőre nincs információ.


Ha tetszett a cikk, további hírekért és érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak