Kapcsolat

Gaming

Augusztusban érkezik a Hearthstone legújabb kiegészítője, ami több érdekes újdonsággal is kecsegtet

blank

blank

Augusztus 4-én jelenik meg a Blizzard gyűjtögetős kártyajátékának huszadik kiegészítője. A csomag a Scholomance Academy névre hallgat, és szokás szerint újabb 135 darab kártyát ad a felhozatalhoz, melyek közt dual-class lapok és egy új kulcsszó is lapul.

Ahogy az lenni szokott, minden év augusztusában egy új kiegészítővel bővül a Hearthstone. Ez idén sem lesz másként, a minap pedig a Blizzard be is lengette a vadonatúj kiegészítő érkezését, ami a Scholomance Academy címet viseli.

Egy átfogóbb bejelentésről egyelőre nem lehet beszélni, ugyanis a lényeg (azaz a kártyák zöme) még hátra van, de a csomagról azért így is megtudtunk egyet s mást: többek közt kiderült, hogy a kiegészítővel dual-class kártyák, egy új típusú varázslat, a studies és egy kulcsszó is érkezik, ez a spellburst.

– A dual-class kártyák lényege, hogy egyszerre két kaszt is használhatja őket, ebből kifolyólag pedig olyan régi-új játékmechanikák születhetnek egyes classok esetében, amik eddig csak másik classra voltak jellemzőek. Kétszínű kártyából összesen 40 darab érkezik.
– A studies a discover mechanikára emlékeztet leginkább – azaz kártyákat fedezhetünk fel –, ám azzal az eltéréssel, hogy az előbbi csak spellekre értendő, ugyanakkor a kiválasztott lapnak a manaköltségét is csökkenti.
– A spellburst kulcsszó alatt szereplő képességek csak egy spell kijátszását követve aktiválódnak. A képességgel csak minion kártyák rendelkeznek majd, és a battlecryhoz hasonlóan egyszer sülnek el.

A bejelentés során pedig továbbá tizenhárom kártyalapról is lehullt a lepel, amiből az egyiket akár azonnal ingyen megkaphatjuk, ha belépünk a játékba október 20. előtt.

blank

Az emlegetett ajándék lap a “Transfer Student“, aminek az érdekessége, hogy a képességét a kártyaasztal tematikája határozza meg – ez huszonöt különböző effektet jelent –, azaz a kártya teljesen más képességgel bír a frozen throneos asztalon, mint a witchwoodoson (erről a HEARTHSTONE TOP DECKS oldalán olvashattok részletesebben).

És ahogy már korábban megszokhattuk, előrendelés esetén ismételten kétféle csomag közül válogathatunk:
– A sztenderd előfizetés 55 darab Scholomance Academy kártyacsomagot, egy véletlenszerű Scholomance Academy golden legendary kártyát és egy Kel’Thuzad hátlapot foglal magába 50 eurós áron.
– Ezzel ellentétben a mega-csomag 80 darab Scholomance Academy kártyacsomagot és további 5 darab Scholomance Academy golden kártyacsomagot, egy véletlenszerű Scholomance Academy golden legendary kártyát, egy alternatív Kel’Thuzad mage hőst, 4 darab aréna belépőt, egy Tavern Pass-t és egy Kel’Thuzad kártya hátlapot kínál 80 euró fejében.

Amit pedig a történetről érdemes lehet tudni, a csomag a Scholomance nevezetű varázslóiskolába hivatott elkalauzolni a játékosokat, amit a történet szerint Kel’Thuzad alapított meg a caer darrow-i Barov család bukása után. Az iskolában többek közt nekromanciát tanítottak, de itt alkották meg az Élőhalott Métely-t is, amitől az emberek élőholtakká változnak. A kultista iskola a kezdettől fogva titokban működött, és még Kel’Thuzad és a Litch King bukása után is képes volt fennmaradni – a World of Warcraft sztorija szerint jelenleg egy Gandling nevű sötét mester vezeti, és 57-60-as szintű dungeonként van jelen a játékban.

Érdekesség, hogy a Scholomance ötletét Drakula története inspirálta: a legendák szerint az azonos nevű Scholomance Akadémia egy erdélyi tó alatt található, ahol egykor fekete mágiát tanítottak.
Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak