Kapcsolat

Gaming

Avowed: kiderülhetett néhány részlet a Skyrim-re hajazó akció-szerepjátékról, köztük a megjelenési dátum is

blank

blank

A nemrégiben megrendezett Xbox Games Showcase eseményen az Obsidian Entertainment többek közt a készülő akció-szerepjátékukból, az Avowedból is mutatott egy nagyon rövid előzetest, azonban a beharangozón túl csak annyi derült ki, hogy a játék a Pillars of Eternity univerzumában játszodik, PC-re és Xbox Series X-re érkezik majd, és hogy határozottan a The Elder Scrolls sorozatot idézi. Több konkrétumot eddig nem árultak el a fejlesztők, azonban egy szivágásnak köszönhetően kiderülhetett néhány izgalmas részlet a játékkal kapcsolatosan.

Az ismeretlen forrás tudni véli, hogy az Avowed szabadon bejárható területe sokkal nagyobb lesz, mint a Skyrim (alapjáték nagyjából 39 négyzetkilóméternyi) játéktere. A térképen két hatalmas várost és megannyi kisebb települést találhatunk majd, azonban Eora világa a változatos felfedeznivaló területek tekintetében sem lesz szegényes. A játék egy nagyon részletes karakterszerkesztőt kap, és frakcióból is többel találkozhatunk, mint eddig bármiben. A valós időben váltakozó időjárás dinamikus lesz, ez azonban nem csak egy hangulatfokózó elemét képzi a játéknak, hanem kifejezetten nagy szerepet játszik a játékmenet során – hogy ez pontosan mit takar, egyelőre nem tudható. A párbeszédekben itt is lehetőségünk lesz megválogatni a szavainkat, a kalandozás során fejlett Mi társak szegődnek mellénk, továbbá pedig bárkit megölhetünk, ha úgy határozunk. Mindezeken túl epikus csatákra és hatalmas főellenfelekre lehet számítani.

A szivárgás szerint a játék már 2 éve és 7 hónapja készül az Obisidan műhelyében, azonban a fejlesztők teljes gőzerővel csak most feszülnek neki az Avowed fejlesztésének. A tervek szerint a program valamikor 2022 végén/2023 elején jelenhet meg PC-re és Xbox Series X-re (de persze az Xbox Game Pass kínálatának is a része lesz).

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak