Kapcsolat

Gaming

Az Alan Wake Remaster készítői egy dolgot biztosan kihagynak a felújított változatból

Reméljük, nem lesz nagy kavarodás miatta.

blank

blank

2010-ben nagyon-nagyot ment a Remedy Entertainment által kiadott Alan Wake, melyben egy horroríró kénytelen lesz szembenézni történeteinek szörnyű valóságával. A játékosok nagy örömére pedig nemrég kiderült, hogy a finn fejlesztőcsapat modern köntösbe öltözteti a programot, azaz elkészül az Alan Wake Remaster, melynek a múlt héten megtartott PlayStation Showcase keretében az előzetesét is megtekinthettük. A játék nagyjából ugyanaz lesz, mint amit az elmúlt tizenegy évben megszokhattunk, a készítők viszont egy dolgot biztosan kihagynak a felújított változatból, mégpedig a termékelhelyezést-számolt be róla a ScreenRant.

Mindezt a Remedy egyik PR menedzsere erősítette meg a portálnak, aki elmondta, hogy az Alan Wake-ben látott összes márka (úgymint a Verizon, az Energizer, a Ford, a Lincoln és mások) használatára kötött szerződés lejárt, helyettük pedig az univerzumon belüli brandek kerülnek előtérbe. Ez azért kicsit szomorú, hiszen ezeknek a neveknek a segítségével jobban meg lehetett alapozni a természetfeletti hangulatot, hiszen Alan zseblámpájához használatos Energizer elemeket összegyűjthettük a nyílt világban, az út mentén pedig mindenhol óriásplakátok virítottak, amik többek között az említett Verizont reklámozták. Ezekkel pedig úgy érezhettük, hogy egy valódi környezetben járunk, nem pedig egy kitalált univerzumban. Azért némi öröm is van az ürömben, hiszen az eredeti Alan Wake dalai (például a The Darkest Star a Depeche Mode-tól, vagy a Space Oddity David Bowie-tól), és TV-műsorai azért megmaradnak, a nosztalgiafaktor tehát garantált.

Az Alan Wake Remaster 4K felbontásban érkezik majd, a textúrákat és az átvezetőket pedig a modern kor követelményeinek megfelelően alakították át. A játék PlayStation 5-ön 4K-ban, 60 fps-el fog futni, míg PlayStation 4 Pro-n választhatunk a Performance és a Quality módok közül. Előbbi 60 fps-t, utóbbi pedig 4K felbontást és 30 fps-t biztosít. Emellett a játékban benne lesznek a Signal és a The Writer DLC-k is, valamint Sam Lake rendező kommentárjával is ellátták.

Az Alan Wake Remaster október 5-én jelenik meg PC-re, illetve régi-és újgenerációs PlayStation-és Xbox-konzolokra.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon, valamint ha érdemesned látod, támogasd munkánkat Patreonon, hogy fejlődni tudjunk!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak