Kapcsolat

Gaming

Az Assassin’s Creed Valhalla vezető írója elárulta, szíve szerint merre terelné a sorozatot

Ha gatyába rázzák a játék mögött duruzsoló AI-t, bármi is jöhet.

blank

blank

Az Assassin’s Creed 2007-es rajtja óta több történelmi helyet, korszakot és karaktert elevenített meg digitalizált formában a mennyiségét illetően ma már csak nehezen számontartható epizódjai során, a történelemkönyvekben azonban még mindig jócskán akad tartalom, amelyekből ötleteket csipegethet a Ubisoft. Sokan például egy Közel-Keleten játszódó történetért kampányolnak évek óta, amit ugyan már kipipálhatunk a vadhajtásként említhető Chronicles első, China alcímet viselő darabja által, de valljuk be, az nem ugyanaz, mintha teljes Kínát vagy Japánt barangolhatnánk be háromdimenziós, nyílt világú formában. És bár bizonyos korábbi fámák szerint legközelebb ténylegesen is a keleti koncepció fog megvalósulni, de némileg ellentmond ennek egy, a százéves háborút feldolgozó és / vagy az ismételten a keresztes háborúk idejére elkalauzoló Assassin’s Creed epizód felvetése, amelyek újabban szárnyra kaptak egész internetszerte. Annak ténye pedig, hogy a következő etap a dolgok jelenlegi állása szerint 2022-ben fog érkezni, valószínűleg hamarosan a franciák hivatalosan is leleplezik majd a következő kapucnis gyilkosos etapot, ha mást nem is, legalább a korszakát, amelybe beintegráljak majd a történetet. De addig is be kell érjük a spekulációkkal, no meg Alain Mercieca, az Assassin’s Creed Valhalla vezető írójának szavaival, aki a The Gamer magazinnak adott interjújában árulta el nemrégiben, hogy ha rajta múlna, mely irányba terelné el a sorozatot.

Mercieca elmondása szerint (is) ugyan rengeteg puskapor van még az Assassin’s Creedben, az ő fantáziáját azonban leginkább Málta mozgatja meg, ahol – a régmúltba, egész pontosan több ezer évvel időszámításunk előttre nyúló története révén – egy ősi civilizációt (vagy annak titkát?) tenne meg a cselekmény középpontjának. Hogy az író itt pontosan mely időszakot vizionálja, az nem derült ki szavaiból, de miáltal tudvalévő, hogy Málta földje mára olyan történeteket mesélhetne, mint a második pun háborúk Tiberius Sempronius Longusszal az élen, a vandálok, az osztrogótok és a Keletrómai Birodalom egymást követő sziget feletti uralkodása, a normann megszállás, a Jeruzsálemi Szent János Lovagrend színrelépése és az Oszmán Birodalom által való bukása vagy éppenséggel Bonaparte Napóleon seregeinek megszállása, Alexander Ball uralkodása. És akkor még nem ejtettünk szót azokról a kőkori, meg nem nevezett földművesekről, akik Szicília felől érkeztek a szigetre és uralkodtak egészen a föníciaiak megérkezéséig.

blank

Továbbá akad egy másik elképzelés is [Mercieca] tarsolyában, méghozzá egy olyan sztori, ami Dél-Amerikában, azon belül is Brazíliában játszódna. Ugyan az egész kontinens története csupán az 1500-as évekig, Pedro Álvares Cabral portugál tengerész felfedezéséig nyúlik vissza (igaz, egyes ma is vitatott tények szerint a portugálok már VI. Sándor pápa idején is tudtak Brazíliáról), az Assassin’s Creed isus vonala azonban remekül helyt tudna állni ebben a kontextusban. Ezen a ponton az író ugyancsak nem fejtette ki részletesebben is gondolatmenetét, csupán annyit fűzött hozzá, hogy a dolog a Black Flagben érintett inkák és konkvisztádorok időszakának érintésének hatására fogant meg benne, amiért ezeket Edward Kenway kalandjainak egy felettébb érdekes és ambícióktól terhes aspektusnak találta.

Bárhogy is lesz, Mercieca meglehetősen érdekes ötleteket vetett fel, ám azt fontos leszögezni, hogy mindez korántsem azt jelenti, hogy a Ubisoft ötleteit tükrözi, így a legkevésbé sem érdemes messzemenő következtetéseket levonni szavaiból. Az egyetlen dolog, amit biztosra vehetünk most az Assassin’s Creed kapcsán, hogy április 29-én érkezik a Valhalla első, Wrath of Druids címre keresztelt DLC-je, amelyben Írországba látogathatunk majd el, illetve valamikor idén a Siege of Paris követi majd, amelyben Párizs ostromában vehetjük majd ki a részünket. Emellett kapunk még további kisebb extrákat is, fesztiválokat és miegyebeket, ahogy jelezte azt korábban a Ubisoft.

Legközelebb friss tartalom tehát most 29-én érkezik a Valhallához PC-re, PS4-re, PS5-re, Xbox One-ra, Xbox Series X / S-re, na meg persze Google Stadiára is, új Assassin’s Creed-játékot pedig jó eséllyel a jövő év folyamán kapunk. Emellett további tartalmakból sem lesz hiány a közeljövőben, ugyanis már a Netflix is saját mozgóképes adaptációin ügyeskedik, méghozzá egy élőszereplős, egy animációs, illetve egy animesorozat képében.


Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak