Kapcsolat

Sorozat

Az eredeti trilógia zeneszerzője komponálhatja A Gyűrűk Ura-sorozat dallamait is

Az állandóság biztosan kifizetődne.

blank

blank

Az HBO által kreált Trónok harca hatalmas sikerét látva többen is úgy gondolták, hogy saját maguk is megcsinálják a maguk kis Westerosát. A Netflix előállt a Vajákkal, amely szintén nagy népszerűségnek örvend, ám mégsem közelítette meg a George R. R. Martin regényeiből készült sorozat nívóját. A másik delikvens, az Amazon azonban semmit nem bízott a véletlenre, és megszerezte A Gyűrűk Ura megfilmesítési jogait, amiből aztán elkészítette a világ eddigi legdrágább sorozatát. Az első évad a tervek szerint 2022. szeptember 2-án debütál majd, melyben Középfölde Másodkorának egy szeletét ismerhetjük meg, a cselekmény tehát jóval a Peter Jackson rendezte eredeti trilógia, valamint A Hobbit-filmek eseményei előtt játszódik. Ennek fényében sem a rendező, sem a szereplőgárda nem tér vissza a “folytatásra”, ám egyvalakivel a jelek szerint mégis találkozhatunk, azaz hallhatjuk, egy jelentés szerint ugyanis Howard Shore, Jackson filmjeinek zeneszerzője komponálhatja A Gyűrűk Ura-sorozat dallamait is.

A hírről a Deadline számolt be, akik aról írnak, hogy a zeneszerző tárgyalásokat folytat az Amzonnal a soundtrack elkészítéséről, azaz még hivatalosan semmi sincs lepapírozva. Azonban egyöntetűleg ki lehet jelenteni, hogy A Gyűrűk Ura-sorozat nagyon jól járna Shore leigazolásával, hiszen az eredeti trilógia sokak szerint az ő aláfestő muzsikája nélkül kevesebb lenne, mint ami. Ezt többek között az a 3 Oscar-díj is bizonyítja, amelyeket a művész a filmeken végzett munkája jutalmául kapott (legjobb eredeti filmzene A Gyűrű Szövetsége, valamint A király visszatér esetében, és a legjobb eredeti betétdal az utóbbiban hallható Into The West miatt.) Életművében ezen kívül olyan alkotások szerepelnek, mint A bárányok hallgatnak, a Philadelphia – Az érinthetetlen, vagy az Alkonyat-sorozat, de hozzá köthető a tavaly bemutatott, Mundruczó Kornél rendezésében készült Pieces of a Woman aláfestő zenéje is.

Az egyelőre cím nélküli A Gyűrűk Ura-sorozat első évada tehát jövő szeptember 2-án kezdődik az Amazonon, mely a viszonylagos béke idején játszódik, amikor a megszokott és új karakterekből álló társaságnak szembe kell néznie egy ismételten felbukkanó, ősi gonosz erővel.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon, valamint ha érdemesned látod, támogasd munkánkat Patreonon, hogy fejlődni tudjunk!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak