Kapcsolat

Másvilág

Az Esernyő Akadémia és a Stranger Things valóságos számháborúba keveredett egymással a Netflix legújabb eszement koncepciója révén

Megnéznénk egy ilyen összecsapást.

blank

blank

Semmit sem lehet elég korán kezdeni, még a szuperhősködést sem. Erre számtalan példát találunk a képregény -és/vagy filmtörténelemben, és itt most nemcsak a két gigász, a DC és a Marvel füzeteire gondolunk. A kis vagy éppenséggel tinédzserkorú világmegmentők már sok alkotó fantáziáját megmozgatták, a kaliforniai székhelyű Netflix pedig az utóbbi időben két nagyon sikeres szériát is felhúzott ezen alapokra. Az egyik a 2016-ban indult Stranger Things, melyben egy csapat gyermek kénytelen felvenni a harcot a már-már Lovecraft regényekbe illő természetfelettivel, a másik pedig Az Esernyő Akadémia, amely Gerard Way, a 2000-es években igen népszerű My Chemical Romance frontemberének azonos című képregényén alapszik. A főhősök alapvetően itt is gyermekek, akiket születésük után egy excentrikus milliárdos, Sir Reginald Hargreeves fogad örökbe, hogy egy szuperhőscsapatot csináljon belőlük. Külön érdekesség, hogy a gyermekek kezdetben nem nevet, hanem számot viselnek, ám robot anyjuk idővel “megkereszteli” őket – ugyan a történetben már felnőtt énjüket látjuk leginkább (kivéve V-nek), a bonyodalmak azonban gyermekkorukig nyúlnak vissza,

És bár Az Esernyő Akadémia és a Stranger Things nagyon más műfajt képviselnek, a “szuperképességekkel megáldottakból” egyik sem szenved hiányt. Az esernyősek esetén ugyan egy egész “seregnyi” karakter látható egyidejűleg, ellentétben a Stranger Thingsszel, amiben leginkább a Millie Bobby Brown (Enola Holmes) által alakított Tizenegy alkotja a cselekmény szuperhős-csíráját (na meg Kali Prasad, de ő nem túl sok szerepet kapott eddig). Igen ám, a Netflixet azonban ez nem rettentette el attól, hogy megpróbáljon igazságot tenni a két széria természetfelettijei közt, ám annak érdekében, hogy kiegyenlítődjenek az erőviszonyok, Az Esernyő Akadémia esetében kizárólag a legerősebbik tagot, V-t, avagy Ötöst vette számításba, azaz “eresztette össze” Tizivel, kettejük “számháborújáról” pedig még egy jópofa videót is összeollóztak.

Persze a kaliforniaiak egyik karakter rajongóit sem szerették volna “megsérteni”, ezért leginkább érvekkel és ellenérvekkel, no meg háttérinformációkkal igyekeztek segítséget adni, a végső kérdést azonban nyitva hagyták: melyikük győzne, ha szembetalálnák magukat egymással?

A vetélkedéstől eltekintve mindkét show pártolói számára jó hír, hogy kedvenceik újabb szezonnal bővülnek. A Stranger Thingsnek már a negyedik évada forog, a kész produktum pedig a tervek szerint idén júliusban kerülhet műsorra. Ami pedig Az Esernyő Akadémiát illeti, a rendhagyó szériának tavaly novemberben szintén bejelentették az új szezonját (szám szerint a harmadikat), melynek munkálatai, ha minden igaz, már javában tartanak (ha csak a járványhelyzet közbe nem szólt). Izgalmakban itt sem lesz hiány, hiszen hiába sikerült a csapatnak visszatérnie saját idejükbe, kiderült, hogy múltban való ténykedésükkel alaposan megváltoztatták a jelen eseményeit. Ráadásul megkapják a nyakukba a rivális Sparrow Academy-t is, akiknek tagjairól nemrégiben a Netflix a leplet is lerántotta.


Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak