Kapcsolat

Sorozat

Az HBO leállította a House of the Dragon munkálatait

Van, aminek még a Sárkány népe sem tud ellenállni.

blank

blank

Amióta a képregényhősök sikerre vitték az MCU-t, szinte minden stúdió filmes-és/vagy sorozatuniverzum építésében gondolkodik. Nincs ez másképpen a közelmúlt legnépszerűbb szériájának, az HBO berkeiben 2011 és 2019 között futott Trónok harca esetében sem, a drámai elemekkel átszőtt fantasy világa is bővülni fog, a hírek szerint nem is kicsit. Ennek az igen hosszú útnak lesz az első állomása a House of the Dragon címre keresztelt spin-off, melynek cselekménye jóval az anyasorozat történései előtt játszódik majd, és a Targaryen-ház felemelkedését és bukását fogja a középpontba állítani. A produkció (melynek az alapjául szolgáló könyv természetesen a nagy George R.R. Martin tollából származik) forgatása áprilisban egy igazán rendhagyó olvasópróbával meg is kezdődött az Egyesült Királyságban, május elején pedig az első fotók is megérkeztek a szereplőkről munka közben. Úgy tűnt tehát, minden sínen van, ám az HBO nemrég leállította a sorozat munkálatait, méghozzá egy nagyon is ismerős okból kifolyólag, ami nem más, mint a koronavírus.

Amint az az HBO közleményéből kiderül (melyet a The Hollywood Reporter tett közzé), az összes stábtagon elvégzett Covid-19 tesztek közül az egyik pozitív lett, ezért a stúdió haladéktalanul leállította a munkálatokat, a kérdéses személyt és a vele kapcsolatba kerülőket pedig elkülönítették, illetve karanténba helyezték. Annyira azonban nem vészes a helyzet, mindössze kétnapos kiesés történt, a munkálatok a tervek szerint szerdán már a megszokott mederben folytatódhatnak tovább. Az eset azonban nem példa nélküli, hasonlóképpen járt két netflixes produkció, A Bridgeton család második évada, valamint a Matilda is, ahol szintén kényszerszünetet kellett elrendelniük az alkotóknak a vírus megjelenése miatt. Tekintettel pedig arra, hogy az Egyesült Királyságban még mindig elég magas a fertőzöttek száma, minden bizonnyal fogunk még ilyenekről hallani.

A House of the Dragon premierje valamikor 2022-ben várható, a széria showrunnerei Ryan Condal (Kolónia) és Miguel Sapochnik (Trónok harca), de executive producerként maga Martin is besegít. A főbb szerepekben pedig Matt Smith-t (Daemon Targaryen herceg), Emma D’Arcy-t (Rhaenyra Targaryen hercegnő), Paddy Considine-t (Viserys Targaryen király), Steve Toussaint-t (Lord Corlys Velaryon, avagy a Tengeri Kígyó), Olivia Cooke-ot (Alicent Hightower) és Rhys Ifanst (Otto Hightower) láthatjuk.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon, valamint ha érdemesned látod, támogasd munkánkat Patreonon, hogy fejlődni tudjunk!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak