Kapcsolat

Sorozat

Az HBO egy újabb PS-exkluzívból készít(het) tévésorozatot

Yharnam a kisképernyőn is kitárhatja fekete kapuit.

blank

blank

Miután a mozifilmes formában elkészített videójáték-feldolgozások (egy-két kivételektől eltekintve) rendre hatalmas kudarccal végződtek, a gyártók újabban a zsáner megmentőjét a kisképernyőben látták meg. A golyóbis jelenlegi streaming-királya, a Netflix például nem egy és nem is kettő játékos alapanyaggal kezdett el gyurmázni, ezen törekvés első érkezője pedig nem más, mint egy resident evilös show lesz. Ugyanakkor nemcsak a kaliforniai médiaszolgáltató és produkciós cég határozta el magát arra, hogy sorozatként próbálja meg feldolgozni a játékokat. Hasonló elhatározásra jutott az HBO is, aki a nagysikerű The Last of Us-t szemelte ki magának, aminek főbb szerepeiben a manapság a The Mandalorian révén ismert Pedro Pascal (Trónok harca) és Bella Ramsey (Trónok harca) lesznek láthatóak. És bár az élőszereplős The Last of Us bemutatója még odébb van, úgy fest, a Warner Bros. olyannyira bízik a széria sikerében, hogy egy másik PS-exkluzív videojátékból is sorozatot tervez készíteni, méghozzá a 2015-ös év souls-játékából, a Bloodborne-ból.

A hírt szállító That Hashtag Show írása szerint a show a fejlesztés még igen korai szakaszában jár, elkészülte pedig igencsak sok tényezőtől függhet, néhány koncepciós vázlat és a forgatókönyv korai változata azonban már ott pihen a gyártók asztalán. Ez utóbbi alapján például tudható, hogy a történet leginkább a 2009-es Rettegésre és a 2011-ben bemutatott A rajtaütésre fog leginkább hajazni, legalábbis azon információk szerint, miszerint a főszereplőnek egy látszólag egyszerű munkát kell elvégeznie, ám útját rengeteg ellenfél szegi majd, akikre a legkevésbé sem számított. Ennek értelmében a Bloodborne előterjesztett nyolc epizódjának mindegyikében a főhősnek a játék egyik boss-szával kell harcba bocsátkoznia az aktuális rész végén. Ezzel és a már említett vázlatokkal együtt nagy téttel mernénk fogadni rá, hogy az HBO egy olyan sorozatot fog tető alá hozni, amely a történet helyett az akciókra fókuszál, szinergizálva a Souls-játékokra jellemző henteléssel – elsőre talán nem hangzik túl impozánsan, az alapkoncepció viszont egyfajta válasz lehet a Netflix Keanu Reevs által írt, és a főszereplésével készülő képregényes feldolgozásra, a BRZRKR-re.

A portál szerint viszont a Sony elégedetlen a szkripttel, és annak újraírását rendeli el, ami nem feltétlenül jelent rosszat, hiszen a legtöbb elem állítólag megmarad, beleértve a fentebb tárgyalt epizódvégi összecsapásokat is. Castinghírek egyelőre nincsenek, de az értesülések szerint a japán cég és az HBO olyan főszereplőt keres, aki jártas a kaszkadőrmunkában. Ezt valahol meg is lehet érteni, hiszen egy ilyen témájú videojátékból készülő produktum nem kevés látványos csatát vonultat fel. Bemutatódátumról természetesen még nem esett szó, de ha minden a legnagyobb rendben alakul, akár már 2023-ban a képernyőn láthatjuk majd a Bloodborne tévésorozatot.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak