Kapcsolat

Gaming

Az Insomniac Games fenyegető üzeneteket kap Peter Parker “arcplasztikázása” miatt

blank

blank

A Sony / Insomniac Games pár napja egy tartalmasabb blogposztban leplezte le a PS4-es Marvel’s Spider-Man újgenerációs változatát, amiből többek közt azt is megtudtuk, azért nem frissíthetjük ingyenesen jelenlegi generációs példányunkat a PS5-ösre, mert a látvány mellett Peter Parker külsejét is totál átszabták. Nem is kellett több az elvakult rajongóknak, hogy jól felhúzzák magukat, a The Last of Us Part 2 példájára pedig a Marvel’s Spider-Man Remastered-öt is célkeresztbe vegyék.

Aki ismeri a Laura Bailey színésznőt és családját ért fenyegetési botrány körülményeit, azok valószínűleg nem lepődnek meg, hogy a Marvel-féle Spider-Man kapcsán most egy hasonló látszik kibontakozni: miután az eredeti mo-cap színészt, John Bubniaket Ben Jordanre cserélték, a fejlesztőket csípős megjegyzések tucatja árasztotta el a különböző platformokon. Természetesen a nagy “arccserére” szinte az összes fél megpróbált magyarázatot adni, ami bár a fejlesztők részéről kimerült annyiban, hogy “Jordan sokkal jobban hasonlít Pókemberre és az őt megszólaltató Yuri Lowenthal-ra”, azért még senki sem követte el a hét főbűn mindegyikét egyszerre.

Persze ez az indoklás a vehemensebb rajongónál csak süket fülekre lelt, szerintük ugyanis egyszerű marketingfogásról van szó, aminek a lényege, hogy a virtuális Pókember minél jobban hasonlítson az őt a mozivásznon megformáló Tom Hollandre, ezáltal pedig megnövekedjenek a játék eladásai. Nem tudni, kinek van igaza, a helyzet viszont mostanra odáig fajult, hogy a készítők mellett Jordanbe is beleálltak egyesek, és az Insomniac stúdióval együtt “halálra ítélték őket”.

Erre reagált most a játék kreatív producere, Bryan Intihar, aki azt írta, kifejezetten örül annak, hogy vannak még ilyen szenvedélyes Pókember rajongók, viszont az olyan megnyilvánulások, mint a „levadászunk ezért” és „azonnal javítsák ki, különben…” egyáltalán nem találja helyénvalónak. Továbbá megjegyezte, hogy amennyi rossz történik most a világon, legalább mi emberek legyünk rendesek és tisztelettudóak egymással.

Az újrahangszerelt Marvel’s Spider-Man a PlayStation 5 egyik nyitócímeként fog megjelenni, és kizárólag a Marvel’s Spider Man: Miles Morales-szel együtt, a program extrás kiadásában lesz kapható – legalábbis egyelőre – november 19-től.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak