Kapcsolat

Gaming

Az utóbbi évek legjobb Call of Duty-jának folytatása lehet a 2022-es új epizód

Örülnénk neki, ha így lenne.

blank

blank

Ugyan a közelmúltban nem volt felhőtlen a hangulat az Activison háza táján, mindez nem akadályozta meg a stúdiót, hogy tovább gondozza egyik legígéretesebb franchise-át, a Call of Dutyt, melynek új epizódja, a Vanguard november 5-én kerül piacra. Ez még kicsit odébb van, ám a fejlesztők úgy tűnik, már a jövőbe tekintenek, egy szivárgásnak köszönhetően ugyanis kiderülhetett, hogy a 2022-ben érkező új epizód, az utóbbi évek legjobb Call of Duty-jának lehet a folytatása.

A szivárogtató Tom Henderson, a DualSchokers bennfentesnek számító újságírója volt, aki még hétfőn írta ki Twitterre, hogy a jövő évi Call of Duty nagyon nagy valószínűséggel a 2019-es Modern Warfare-nek lehet a folytatása, és a Project Cortez munkacímen fut. Ezt később több portál, köztük a VGC és az Eurogamer is megerősítette, szóval tényleg lehet valami a dologban, annál is inkább, mivel egy adatbányásznak sikerült bejutnia a GeForce Now adatbázisába, ahol szintén ott szerepelt a Project Cortez, ráadásul fejlesztőként a Modern Warfare fölött is bábáskodó Infinity Wardot adták meg. A stúdiónak pedig bőven volt ideje agyalni a program történetén, hiszen a tavaly megjelent Black Ops Cold War a Treyarch, míg az említett Vanguard a SledgeHammer Games gondozásában készül(t).

És ha már történet, az Activison terveit jól ismerők szerint az MW folytatásaként érkező játék kampányában az amerikai különleges erők játsszák a főszerepet, akik a kolumbiai drogkartellek elleni titkos összecsapásokban vesznek részt. Erre utal egyébként a Project Cortez kódnév is, Felix Cortez ezredes ugyanis az 1994-ben bemutatott, Harrison Ford (Star Wars, Indiana Jones) főszereplésével készült Végveszélyben című film antagonistája volt, amely produkció szintén hasonló témákat boncolgatott.

Visszatérve kicsit Hendersonra, a férfi azt is elárulta, hogy a Call of Duty: Warzone új térképe, a Pacific november 23-án váltja le a Verdansk ’84-et, illetve ekkor épül be a játékba a Vanguard csalásellenes rendszere is. Ezt pedig nyugodtan vehetjük készpénznek, mivel a Henderson által augusztusban “megjósolt” menetrend eddigi minden időpontja stimmel. A jövő évi epizóddal kapcsolatos értesüléseit viszont egyelőre érdemes fenntartásokkal kezelni, legalább a hivatalos bejelentésig.

A Call of Duty: Vanguard tehát november 5-én jelenik meg PC-re, PlayStation 4-re, PlayStation 5-re, Xbox One-ra és Xbox Series S/X-re, de az Activison a mobilosokat sem hagyja cserben, hiszen ezen eszközökre is készül egy újabb játék.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon, valamint ha érdemesned látod, támogasd munkánkat Patreonon, hogy fejlődni tudjunk!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak