Kapcsolat

Film

Azt beszélik, hogy Jim Carreyből is MCU-gonosz lesz, méghozzá nem is akármiben

A gumiarcú színész állítólag már tárgyal is a Marvellel.

blank

blank

A kanadai származású Jim Carrey nevét hallva elsősorban mindenkinek a vígjátékok ugranak be, ami érthető, hiszen Carrey – amellett, hogy a színészkedés előtt stand-up komikusként kereste a kenyerét –, pályafutása elején kivétel nélkül komédiákban bukkant fel. Az Ace Ventura -és a Dumb és Dumber-filmek örök klasszikusnak számítanak, ahogyan az olyan darabok is, mint A Maszk, a Hanta boy, vagy a Mindenható. Persze a beskatulyázást idővel ő is igyekezett elkerülni, ennek érdekében pedig vállalt már szerepet drámában (Ember a Holdon, Egy makulátlan elme örök ragyogása), valamint thrillerben is (A 23-as szám). És olykor az is előfordult, hogy negatív karaktert formált meg, melyek közül a leghíresebb talán a Mindörökké Batman Edward Nygmája / Rébusza, és A Grincs koboldszerű, zöld szörnyetege. Sok év kihagyás után pedig szintén az antagonista szerepében tért vissza a gyöngyvászonra, hiszen a 2020-ban bemutatott Sonic, a sündisznóban ő alakította a zseniálisan különc feltalálót és tudóst, Dr. Robotnikot. A film elég sikeresnek mondható, a kritikusok pedig Carrey alakítását is dicsérték, amiért játéka sokak szerint az 1990-es éveket és az új évezred elején látott önmagát idézte. Nem meglepő hát, hogy a színész-komikus állítólag hónapok óta keresi annak lehetőségét, hogy egy újabb szerepet kapjon egy nagynevű franchise-ban, például az MCU-ban vagy a DCEU-ban. Egy bennfentes pletyka szerint pedig úgy tűnik, előbbi lesz a befutó.

A wegotthiscovered a bennfentesnek számító Daniel Richtmanre hivatkozva számolt be róla, hogy Carrey tárgyalásokat folytat a Marvel Studios-szal a Deadpool 3 főgonoszi szerepéről. Mivel a Disney 2019-ben megvásárolta a szabadszájú hős jogait is birtokló Foxot, így elvileg semmi akadálya annak, hogy mostantól ő is részese legyen az MCU-nak, és az előzetes információk szerint az is lesz, méghozzá továbbra is R korhatár-besorolás keretei közt. Arról azonban, hogy pontosan ki is lenne a Carrey által megformálni kívánt gazfickó és milyen állapotban van a beszélgetés, nem szól a fáma, igaz, magáról a filmről is csak annyit lehet tudni, hogy a címszerepet alakító Ryan Reynolds (Sokkal több, mint testőr) és a producer Kevin Feige jelenleg is a forgatókönyvön dolgoznak. Mivel pedig Reynolds naptára tele van, szinte kizártnak tekinthető, hogy a forgatásnak mostanság nekikezdjenek.

blank

A portál ugyanakkor megjegyzi, hogy az 59 éves színész-komikus több közelgő projekt kapcsán is beszélt a stúdióval, és Deadpool harmadik kalandja tűnik a legvalószínűtlenebb választásnak részéről – már, ha a HA/VER 2 körüli történésekből indulunk ki. A 2013-ban bemutatott filmtől ugyanis Carrey – aki Csillagsáv ezredes szerepét játszotta – nyilvánosan elhatárolódott, és nem volt hajlandó promózni sem, mivel az szerinte túlzóan is dicsőíti az erőszakot. Az pedig Deadpool filmjeiben is előfordul, így nehéz elképzelni, hogy Carrey újabb R-besorolású és indokolatlanul erőszakos képregényes adaptációban vállaljon szerepet anélkül, hogy az emberek képmutatónak tartanák őt. Richtman viszont általában elég megbízható infókat szállít, ezért véleményünk szerint csak várnunk kell, és előbb-utóbb meglátjuk, mi sül ki a dologból.


Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak