Kapcsolat

Gaming

Azt beszélik: mégis elkészülhet a harmadik Star Wars: The Force Unleashed

A LucasArts bezárása ellenére mégis feltámadhat a The Force Unleashed széria, méghozzá az EA zászlaja alatt.

blank

blank

A 2008-ban megjelent The Force Unleashed ugyan sosem volt a legjobb star warsos videójáték, de az alapkoncepciónak, a pörgős és kidolgozott harcrendszernek, valamint a látványvilágnak köszönhetően még minden hibája ellenére is képes volt belopni magát a játékosok szívébe. Nos, miután ez nyilvánvalóvá vált, a LucasArts rögtön felvette hosszútávú tervei közé egy TFU trilógia elkészítését, amit a folytatással aztán meg is pecsételtek – ha emlékeztek, a második rész egy elég nagy cliffhangerrel ért véget, már ha a világos oldal mellett döntöttünk.

Az egykori projektvezető, Haden Blackman elárulta, hogy a finálét egy nyitottabb világú, kooperatív mókára kihegyezett játékként álmodták meg, aminek története a nünbergi perből lett volna egy jókora merítés. Mielőtt sikeresen véghezvitték volna törekvéseiket, a Disney-féle felvásárlással azonban ez az ötlet is a kukában végezte, a Star Wars játékok jogai pedig az EA-nél landoltak. A többi már történelem.

Ami viszont így sok év távlatából is érdekesebbé teszi a történetet, hogy a bennfentes forrásokkal seftelő Daniel Richtman szerint az EA újonnan a szeméttelepről halászta elő Blackmanék ötletet, hogy végül mégis befejezzék a projektet – hívta fel a figyelmünket a We Got This Covered. Ezen a ponton a Respawn Entertainmen lenne a legpotenciálisabb a feladatra, akik a tavalyi Jedi: Fallen Ordert is szállították (továbbá az Apex Legends és a Titanfall köthető még nevükhöz), de mellettük ott a DICE és a BioWare is, akik szintén bizonyítottak már star warsos fronton – az előbbi az új Battlefrontokkal, az utóbbi pedig a 2000-es évek elején megjelent KotOR, illetve az MMO alapú The Old Republic játékokkal.

Kapcsolódó: A Visceral Games egykori produce szerint az elkaszált Star Wars lehetett volna a legjobb messzi-messzi galaxisban játszódó játék

Ugyanakkor a fáma arról nem szól, hogy milyen mértékben szeretnének a korábbi The Force Unleashed 3 vázaira építeni, azaz ugyanúgy egy nyitott(abb) világú, kooperatív játékot terveznek-e tető alá hozni, vagy inkább csak bizonyos koncepciót / koncepciókat tartanának meg. Mindenesetre mi örülnénk, ha megvalósulna az állítás, de akad egy kis bökkenő: sem a Disney-re, sem az EA-re nem jellemző, hogy a legendákhoz nyúlnának, legfeljebb átemelnek dolgokat. Így ha igaz is, hogy valamelyik fejlesztőcsapat Galen Marek / Starkiller “kanonizálásán” ügyeskedik, sokkal elképzelhetőbb egy tiszta lappal indított reboot, esetleg soft reboot, mintsem egy teljes értékű folytatás. Egyébként Richtman úgy tudja, a fejlesztés már korai stádiumban van, ennél több konkrétumnak azonban maga sem ismerője (vagy csak nem volt hajlandó elárulni őket).

Ti örülnétek egy The Force Unleashed folytatásnak, esetleg rebootnak?


Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak