Kapcsolat

Gaming

Azt beszélik, mégsem a ’80-as évekbe fog elkalauzolni minket a GTA VI

Bundesliga-haj helyett okostelefon.

blank

blank

Ritka esetnek számít, de azért megesik, hogy egy történet folytatására gyakran éveket kell várnunk. Ami különösen akkor baj, ha az előzmény(ek) annyira felcsigáztak minket, hogy legszívesebben már azonnal ennénk is a következő szeletet a tortából. Valami hasonló játszódhat le a GTA fanok lelkében is, az ikonikus szériáért felelős Rockstar Games ugyanis már “időtlen idők” óta ül a hatodik epizód felett, ám érdemi bejelentés még mindig nem történt az ügyben. Persze ez nem akadályozza meg az internet népét abban, hogy legyártsák saját, cifrábbnál cifrább spekulációikat, melyekhez a különböző szivárogtatók remek táptalajt biztosítanak. Legutóbb is egy ilyen eset történt, a delikvens ezúttal azt vélte mondani, hogy a GTA VIa korábbi fámával ellentétben – mégsem a ’80-as évekbe fogja elkalauzolni a játékosokat.

Noha korábban szó volt róla, hogy a GTA legújabb (ki tudja mikor érkező) epizódja visszarepít minket a discok hőskorába, de úgy tűnik, erről sajnos le kell mondanunk. Legalábbis Tom Henderson szerint, aki iparági bennfentesként elég sűrűn szállít olyan információkat, melyek később igaznak bizonyulnak. Most Twitteren egy kérdésre válaszolva osztotta meg a hírt/pletykát, miszerint egy hamisítatlan retro-hangulatú program helyett egy mai, modern környezetben játszódó GTA VI-ot fogunk kapni. Állítása szerint pedig mindez azért lesz így, mert a globalizált világ és a GTA Online vegyülete sokkal inkább illeszkedik majd egymáshoz, mint két nagyon más kontextusba helyezett játék, ezáltal pedig jóval több pénzt is tejel majd.

Hogy Hendersonnak igaza lesz-e, arra remélhetőleg minél hamarabb fény derül, mivel már elég sok mindent pletykáltak a GTA VI kapcsán a női főhőstől kezdve a játék helyszínén és az ideiglenes PlayStation-exkluzivitáson keresztül az eddig még nem látott előzetesig és mozifilmig mindent is. A rocksztárok tehát jobban tennék, ha egyszer s mindenkorra tiszta vizet öntenének a pohárba, nehogy véletlenül megcsappanjon a rajongótáboruk. Bár… csak a PS havi letöltési toplistákat látva ettől egyelőre aligha kell tartaniuk, hiszen a GTA V szinte kivétel nélkül ott virít a top 10-ben.

A GTA V eredetileg 2013-ban jelent meg PS3-ra és Xbox 360-ra, később PC-re és a prev-gen konzolokra, valamint már készült az újgenerációs, PS5-ös és xbox series x / s-es verzió is, ami a fejlesztők elmondása szerint valódi next-gen élménnyel fog kecsegtetni.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak