Kapcsolat

Sorozat

Barbárok: előzetest kapott a – többek közt – magyar főszereplővel érkező történelmi sorozat

A Barbárok című, magyar-német koprodukciós alkotás a 9-ben zajlott teutoborgi csatát dolgozza fel.

blank

blank

A Netflix a megannyi elkaszált produkció ellenére is igyekszik sokrétű maradni. Nem kivétel ez alól a fantasy sem, melyben a nagy vajákos lavina mellett is van élet a platformon. Az idei évben debütált például a Cursed: Átkozott című széria, mely az Arthur király-mondakört dolgozza fel igen sajátos módon, de hamarosan több kultikus műfajbéli darab is megelevenedik a szolgáltatónál, valamint két hét múlva debütál az antik görög mitológiai történeteket feldolgozó Zeusz vére is. Újonnan pedig ezekhez jön még a magyar-német koprodukcióban készült alkotás, a Barbárok is, ami a 9-ben lezajlott teutoborgi csatát dolgozza fel.

A produkció egyik különlegessége – számunkra legalábbis – hogy a stábban több magyar nevet is felfedezhetünk. Az egyik főszereplőt például Ferenczi Bence alakítja, de mellette Árpa Attila (Argo 1-2) is feltűnik Marcus Caelius centurio szerepében.

Ez egyébként már a második kedvcsinálója a sorozatnak, és bár ezúttal sem derül ki, hogy a készítők az aktuálpolitikai helyzetre szeretnének-e ráreflektálni alkotásukkal, az azonban biztos, hogy a történet az Augustus korabeli időkben játszódik, amikor is a barbár germán törzsek megpróbálták megakadályozni a Római Birodalom további terjeszkedését.

A széria október 23-án debütál a Netflixen, teljes sztoriját pedig hat epizód alkotja, melyek – a megszokott módon – egyben érkeznek meg a platformra.


Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak