Kapcsolat

Sorozat

Barna jedi-köpeny libben a Cassian Andorra fókuszáló tévésorozat csillagai alatt?

És az Erő is vele van?

blank

blank

Amikor a Disney 2012-ben megvásárolta a Lucasfilmet, szinte azonnal eldönteték, hogy nemcsak egy folytatástrilógiát készítenek a George Lucas által 1977-ben útjára indított eredeti Star Wars trilógiának, de különálló spin-offokkal is tágítani fogják az űropera egyébként is szélesen terpeszkedő univerzumát. Ennek egyik előhírnöke a 2016-ban Gareth Edwards (Godzilla) rendezésében készült Zsivány Egyes – Egy Star Wars-történet volt, [illetve a The Clone Wars utódjaként említhető Rebels animációs tévésorozat] melyben egy maroknyi lázadó öngyilkos akciója kivitelezésének mikéntjét láthattuk – azaz, hogy kik és hogyan kaparintották meg az első Halálcsillag tervrajzait, amelyet a Birodalom oly gőzerővel keresett az Új remény elején a Tantive IV fedélzetén. A kérdésre természetesen választ kaptunk, ez azonban korántsem jelenti, hogy véget ért volna a Zsivány Egyes keretében bemutatott karakterek története: Jyn Erso apjának, Galennek előéletét például a Katalizátor című, James Luceno (Darth Plagueis) által írt regényből ismerhettük meg, míg a Zsivány Egyes “frontemberéről”, Cassian Andorról ugyanezeket egy saját, kifejezetten a karakterre fókuszáló, élőszereplős tévésorozatból fogjuk megtudni, amely Andor címen érkezik majd a Disney+ kínálatába, a tervek szerint valamikor 2022 folyamán. Fontos továbbá, hogy címszereplőt ugyanaz a Diego Luna (Egyenesen át) fogja alakítani, aki az Egy Star Wars-történetben, ráadásul a színész nemcsak főszereplőként vesz rész a projektben, de annak egészét is ő jegyzi, mint a show producere.

Ezenfelül a projektről egyelőre csak annyi információ ismert, hogy cselekménye öt évvel a Zsivány Egyes eseményei előtt játszódik majd, és egy ízig-vérig kémsorozat lesz, olyan színészekkel a fedélzetén, mint Adria Arjona (Six Underground – Hatan az alvilágból), Denise Gough (Colette), Genevieve O’Reilly (Star Wars: A Sith-ek bosszúja, Zsivány Egyes), Stellan Skarsgård (Csernobil), Kyle Soller (Anna Karenina) és Alan Tudyk, aki ezúttal is K-2SO szinkronhangjaként tér vissza. Igen ám, a The Illuminerdi beszámolója szerint azonban lesz még egy nívós nevű tagja a gárdának, aki nem más, mint a Star Wars előzménytrilógiában, illetve a szintén készülőfélben lévő, önálló sorozatában jedi-köpönyegét újfent magára öltő Ewan McGregor (Transpotting), avagy Obi-Wan Kenobi.

Ezen a ponton az eddig 2 évadot megélt The Mandalorianből kiindulva joggal feltételezhetnénk, hogy ez esetben valami cameoszerep lehet(ne) az, a portálon szereplő információk azonban másról árulkodnak. Hogy pontosan miről lenne szó, arra ugyan már nem tér ki a cikk, de ha egyet kellene tippelni, a magunk részéről mi azt mondanánk, hogy a remeteéletet élő jedi valamilyen úton-módon kapcsolatba kerülne a lázadókkal, akiknek sorát Cassian akkoriban már bőven erősíti.

Bárhogy is lesz, a Book of Boba Fett, a Kenobi, na meg persze a The Mandalorian 3. évada mellett az egyik legambíciózusabb Star Wars tévésorozatról van szó, már csak azért is, mert az elmúlt években készült egész estés, messzi-messzi galaxisos filmek közül határozottan a Zsivány Egyest imádtuk a legjobban.


Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon, valamit csatlakozz te is Disney+ Magyarország csoportunkhoz!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak