Kapcsolat

Gaming

[DCFD] Gotham Knights: Batman halott, de továbbra is van, aki megőrözze Gotham békéjét

blank

blank

A DC FanDome nemcsak izgalmas filmes előzetesekkel tudott kecsegtetni a DC-s képregényhősök kedvelőien, de hosszú idő után végre a WB Games Montreal következő Batman-játékáról is kiderült egy s más, egyebek mellett például az, hogy nem is annyira Batman-játék lesz, mint azt először gondoltuk.

A WB Games Montreal már a 2013-as Batman: Arkham Origins óta nem jelentkezett saját produkcióval, ami nem mellesleg a  Rocksteady-féle Arkham-szériának csupán az árnyéka tudott lenni (persze ettől függetlenül még koránt sem volt egy rossz alkotás). Ugyanakkor régóta nyílt titok, hogy a csapat 7 év után ismét egy gothami balhé megszervezésén ügyeskedik, aminek már az első szivárgásokkal sikerült rendesen felpiszkálnia a rajongók fantáziáját, ráadásul a készítők ezt szándékosan fokozták is egy újonnan létrehozott honlappal, melyen kódfejtegetős minijátékok formájában rejtettek el néhány utalást a rejtélyes projekttel kapcsolatban. Aztán mint kiderült, a rejtvények zsákutcába vezettek, megfejtésükkel pedig csak egy YouTube videóhoz vezető linket kaphattunk jutalmul, ami a DC FanDome rendezvény kezdetéig számolt vissza.

Ami pedig ennél is érdekesebb volt, hogy a Batman Arkham Videos twitteres profilon egyéb számok is felbukkantak bizonyos időközönként, melyeket összerakva végül a Detective Comics 354. számának gyártmánykódját kaptuk meg. Ez volt az a füzet, amelyben bemutatkozott Batgirl, valamint a borítója erősen hajazott a Batman: Gotham Knight 43. számáéra. Végül a feladvány megoldása nemhogy csillapított a kíváncsiságunkon, sokkal inkább további kérdéseket szült, de szerencsére a stúdió úgy döntött, nem csigázik tovább, a DC FanDome keretein belül pedig ténylegesen lerántották a leplet a programról.

Egyebek mellett megtudtuk, hogy a játék Gotham Knights címen érkezik majd a boltokba, melynek expozíciója szerint Bruce Wayne halott, Jim Gordon szintén, Gotham békéjének megőrzése pedig a néhai denevér csatlósaira, Batgirlre (Barbara Gordon), Robinra (Tim Drake), Nightwingre (Dick Grayson) és Red Hoodra (Jason Todd) hárul – értelemszerűen a játékban őket lesz lehetőségünk irányítani akár egyedül, akár kétfős online kooperatív módban.

Ami a sztorit illeti, az előzetesből egyelőre csak az derült ki biztosan, hogy a városban valamiféle káosz uralkodott el, melynek közepette a négy egykori szárnysegédnek többek közt Mr. Freeze-zel is össze kell rúgnia a port, valamint fontos szerep jut majd a gothami ősi társaságnak, A Baglyok Bíróságának (Court of Owls) – akikről nem elképzelhetetlen, hogy ők a felelősek Batman haláláért.

A Gotham Knights a bejelentő előzetes mellett ugyanakkor egy több mint 7 percen át mozgó, dinamikus játékmenet-bemutatót is kaptunk, amelyben a négy játszható karakter közül Batgirl képességeit vehetjük szemügyre egy fél küldetés berkein belül. Az akciót természetesen nem egyedül kell Barbarának véghezvinnie, Robin is vele tart, hogy közös erővel vessenek véget a fagyos szuperbűnöző, Mr. Freeze ámokfutásának – a játékmenet egyébként még a pre-alpha állapotokat tükrözik, tehát a felvételen messze nem a végleges változatot láthatjuk.

A videóból nyilvánvaló, hogy a játék minden téren az Arkham-szériárát idézi, ami persze nem akkora baj, hiszen a sorozat által képviselt formula a mai napig a szuperhősős videójátékok egyik legjobbjának számít, az élmény pedig messze nem friss már, ráadásul végre olyan új harcmodort irgénylő karakterekkel is lesz lehetőségünk rendet tennit, mint például a pisztolyokkal (és persze új játékmechanikákkal) operáló Red Hood. A fejlesztők egyébként elárulták, hogy a hasonlóságokat leszámítva semmilyen összefüggés sem lesz a két cím között.

A játék pontos megjelenési dátumot még nem kapott, egyelőre csak annyit lehet tudni, hogy valamikor 2021-ben debütál majd PC-re, PlayStation 4-re, PlayStation 5-re, Xbox One és Xbox Series X-re.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon, valamint légy te is a Magyar Gamer Közösség tagja!

blank

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak