Kapcsolat

Film

Belehúzott a Sony a Pókverzum építésébe: rendezőre lelt a Kraven és a Póknő-film is!

blank

blank

Az elhatalmasodó COVID-19 járvány nemcsak a világot, de ideiglenesen még a szuperhősöket is megbénította: Fekete Özvegynek ugyan még sikerült jegyet váltania az idei évre – ha máshol nem, a Disney+-szon biztosan –, viszont a többi képregényes karakter már nem volt ennyire szerencsés. Egészen 2021-ig kell várnunk, hogy láthassuk például a Jared Leto főszereplésével érkező Morbiust, valamint Tom Hardy Venomjának folytatását, a Sony Picturesnek azonban még ez sem szegte kedvét, a háttérben pedig szép csendben építik tovább saját Pókverzumukat.

Legalábbis ezt teszi tanubizonyságul, hogy a minap a Deadline először arról számolt be, hogy a stúdiónál egy újabb produkció is a révhez közeledik, ugyanis ezúttal a női főszereplővel érkező szuperhősös parádéjuk lelt rendezőre Olivia Wilde (Éretlenségi) személyében. A Sony / Columbia további kommentárt egyelőre nem fűzött a dologhoz, Wilde azonban a Twitteren egy pókos emojival reagált a hírre, így szinte biztosra vehetjük, hogy a február óta rebesgetett Spider-Woman van készülőben. Ugyanakkor a portál már azt is tudni véli, hogy a film forgatókönyvét szintén Wilde írja korábbi alkotótársa, Katie Silberman közreműködésével, miközben Amy Pascal (Pókember 3, Venom) és Rachel O’Connor (Pókember: Hazatérés) producerként vesznek részt a munkálatokban.

Az pedig, hogy ezúttal ki ölti magára a pókjelmezt, arról most még csak találgatni tudunk, de Wilderől (Tron: Örökség) könnyen elképzelhető, hogy nem elégszik meg az író-rendezői szereppel, és maga fog belebújni a címszereplő bőrébe – igaz már most felröppent többek közt Daisy Ridley (Star Wars: új trilógia) és Ella Balinska (Charlie angyalai) neve is.

blank

Amit pedig a karakterről érdemes tudni, hogy a képregények lapjain több identitása is született az évek során: először 1977-ben tűnt fel Jessica Drewként a Marvel Spotlight 32. számában, aki az eredeti történet szerint egy DNS-deformáció, egy későbbi verzióban pedig egy pókszérum révén szerezte emberfeletti erejét és bio-elektromos képességét. Később helyét Julia Carpenter vette át az 1984-es A titkos háború minisorozattól, aki szintén egy szérumtól vált szuperpókká, Julia után egy rövid időre pedig Mary Jane és Sólyomszem lánya ugrottak be a szerepbe. A leghíresebb természetesen Jessica, így elég valószínű, hogy a film az ő történetét eleveníti majd meg a vásznon – már amennyiben tényleg Spider-Woman kerül Wilde filmjének középpontjába.

Ha pedig ez nem volna elég, nemcsak a Pók az egyetlen, amiről információkat tudtunk meg: nemrégiben röppent fel néhány érdekes pletyka a Pókember 3 kapcsán, ami szerint a filmben mindjárt két gonosztevő, Skorpió és Kraven is felbukkanhat. Némileg pedig ezt látszik alátámasztani a nem sokkal a Deadline híre után érkezett szivárgás is – amelyet szintén a hírportál robbantott –, hogy a Sony végre Pókember egyik legrégebbi ellenlábasáról szóló filmjéhez, a Kravenhöz is megtalálta a megfelelő személyt a direktori szerepre, aki nem más, mint J.C. Chandor (Határok mentén, Krízispont).

Kapcsolódó: Pókember 3: izgalmas részletek derülhettek ki, köztük az alcím is


Az MCU filmjével kapcsolatos cikkünkben mi is felhánytorgattuk, hogy a stúdió már nagyon régóta próbálkozik a vadász élőszereplős mozgóképesítésével, ám ez eddig nem nagyon akart összejönni. Most azonban úgy tűnik, hogy a Sony nagyon elszánta magát, és komolyan áll a karakterhez, aki – az infómorzsákat összerakosgatva – a Pókember 3-ban végre tényleg megmutatkozhat, majd Micheal Keaton antagonistája, Keselyű trombitaszójára később a Sinister Sixben tűnhet fel viszont, a Kraven-film pedig a karakter eredetére (esetleg a Pókember 3 és az önálló szupergonosz csapatfilm eseményei közt töltött időt) mutathatja majd be. Az előbbi, azaz az eredettörténet már csak azért is lehet releváns, mert Chandor kétségkívül a személyes drámák mestere, a Kraven utolsó vadászat című képregény – amelyben a karakter elállatiasodása látható – pedig pont egy ilyen megközelítést érdemelne.

Természetesen semmilyen konkrét információ nem áll rendelkezésre, hogy a Kraven-film pont ezt a történetet dolgozná fel, mi több egyelőre csak az tudható, hogy a Sony korábban Richard Wenkre (A védelmező 2) bízta a forgatókönyvet, akihez később Art Marcum és Matt Holloway párosa is csatlakozott, valamint Matt Tolmach és Avi Arad van kiszemelve a produceri szerepkörre.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak