Kapcsolat

Gaming

Bemutatkozott a God of War: Ragnarök, amely méltó folytatásnak ígérkezik

A háború istene vajon meg tudja akadályozni a világvégét?

blank

blank

A tegnap este megtartott PlayStation Showcase a többi hasonló rendezvényhez hasonlóan számos izgalmas bejelentést tartogatott (érkezik többek között a Star Wars: Knights of the Old Republic {avagy a KotOR}remakje, a Marvel’s Wolwerine Rozsomák főszereplésével, a Marvel’s Spider-Man 2., melyben Venom is tiszteletét teszi, de levetítették a GTA V újgenerációs konzolokra érkező verziójának, valamint az Alan Wake Remasternek az előzetesét is), de a legnagyobb durranás kétségkívül a régóta várt God of War 2. volt, mely a várakozásoknak megfelelően a Ragnarök alcímet kapta, és amiről azóta, hogy kiderült 2022-re való halasztása, nem sok mindent lehetett hallani (hacsak azt nem, hogy a fejlesztő Sony Santa Monica a The Last of Us Part II-t használta ihletforrásként hozzá). De a bő negyven perces eseményen végre megtört a hosszú ideje tartó csend, hiszen a program bemutatkozott a nagyközönségnek egy brutális játékmenet előzetes képében, ami után elmondhatjuk, hogy Kratos újabb kalandja méltó folytatásnak ígérkezik.

A Ragnarök a 2018-as God of War eseményei után néhány évvel veszi fel az ott elejtett fonalat, amikor is a Fimbulvetr jéghideg szele eléri Midgardot, ezzel is jelezve a közeledő Ragnarököt, vagyis a világvégét. Ezen nem kicsit veszélyes esemény miatt tehát Kratosra, fiára, Atreusra és Mimirre embert próbáló megpróbáltatások várnak, ráadásul felbukkan Thor és Freya is, akik szeretnének elégtételt venni a háború istenén (aki játszott a három évvel ezelőtt megjelent előddel, tudja, hogy miről van szó). Emellett Kratosnak apaként is meg kell állnia a helyét, mivel Atreus kamasz lévén szeretne többet megtudni családja történetéről, amivel viszont kivívná az istenek haragját. Kratos pedig természetesen ezt nem hagyhatja, így baltájával, no és időközben kissé átalakított, csáklyaként is használható káoszpengéjével felvértezve indul meg, hogy helyére tegye a dolgokat (a penge újításának köszönhetően a gyors helyváltoztatáskor, illetve az ellen megragadásakor is jó szolgálatot fog tenni). Az új részben egyébként mind a kilenc birodalmat keresztül-kasul bejárhatjuk, így az eddig nem látott Asgardba, Svartalfheimbe és Vanaheimbe is ellátogathatunk.

Mindezek alapján tényleg egy elég brutális szekvenciának nézünk elébe, amivel kapcsolatban fontosnak tartjuk megjegyezni, hogy készítése mögött nem a 2018-ban megjelent God of War direktora, Cory Barlog áll, hanem Eric Williams, aki szintén ott volt három évvel ezelőtt (ahogyan a sorozat eddigi összes részénél is). A váltás okaként a Sony Santa Monica a regenerációt jelölte meg, mivel szerintük egy ilyen volumenű játék fejlesztése iszonyúan megterhelő munka, így Barlognak jár egy kis szabadság (amit kétségtelenül megérdemel, hiszen bitang jó kis programot rakott össze annak idején).

A God of War: Ragnarök valamikor 2022 folyamán jelenik meg PlayStation 5-re és (az előzetes pletykáknak megfelelően) PlayStation 4-re.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon, valamint ha érdemesned látod, támogasd munkánkat Patreonon, hogy fejlődni tudjunk!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak