Kapcsolat

Film

Berobbant Az Öngyilkos osztag új előzetese, amelynek elején Idris Elba majdnem ellopja a showt

De akciózni persze csapatban az igazi.

blank

blank

Amikor 2013-ban a Warner illetékesei úgy döntöttek, hogy öt évvel a Marvel után ők maguk is elkezdik építeni saját kis filmes univerzumukat a tulajdonukban lévő DC Comics szuperhősökkel, tán még maguk sem gondolták, hogy mennyire rögös útra lépnek. A Henry Cavill (Vaják, Enola Holmes) főszereplésével készült Az acélember még úgy-ahogy sikeresnek volt mondható, az utána érkező, egyaránt 2016-ban bemutatott Batman Superman ellen: Az igazság hajnala és a Suicide Squad-Öngyilkos osztag egyaránt csúfos kritikai bukásként könyvelhető el (a 2017-es Az Igazság Ligájáról nem is szólva). Utóbbi Zack Snydernek hála már átesett egy kisebb ráncfelvarráson, most pedig az antihősökön a sor, akikbe A galaxis őrzői-filmek direktora, James Gunn próbált meg új életet lehelni. A végeredményt hamarosan láthatjuk a mozikban, ám addig is itt van a film minap berobbant új előzetese, amelynek elején Idris Elba (pontosabban az általa játszott Bloodsport) majdnem ellopja a showt a csapat elől.

A hangsúly természetesen a majdnem szócskán van, hiszen hiába ad bele mindent Elba a kislányától elszakított bűnöző drámai megformálásába, egyedül nem vinné el az egészet a hátán, kellenek nem mindennapi leendő csapattársai is (köztük egy menyét és egy cápaember is), akik természetesen mind láthatóak a trailer további részében, ahogyan őrültebbnél őrültebb akciókat és dumákat préselnek ki magukból. A kedvcsináló érdekessége egyébként az, hogy nem listázott videóként, egy “ne oszd meg” felirat kíséretében töltötték fel a YouTube-ra idő előtt, amivel kapcsolatban James Gunn annyit mondott Twitteren, hogy bizonyára a főszereplők csínytevése az egész, szerinte ők szivárogtatták ki a klipet. Persze mindez talán csak egy jól kitervelt marketingfogás volt a Warner részéről, amire talán nincs is szükség, hiszen ismerve Gunn eddigi munkásságát, az izgalom és a szórakozás garantált lesz Az Öngyilkos Osztagban.

Amelyben Elba mellett új szereplőként láthatjuk John Cenát (Űrdongó, Halálos iramban 9), Nathan Filiont (Castle), Michael Rookert (A galaxis őrzői) és Sean Gunnt (Pearl Harbor-Égi háború) is (de Sylvester Stallone {Rocky} is szerepel benne, mint King Shark hangja), visszatérőként pedig Margot Robbie-t (A Wall Street farkasa), Joel Kinnamant (Robotzsaru), Jai Courtneyt (Terminator: Genysis) és természetesen Viola Davist (A segítség) üdvözölhetjük. Utóbbi ismét Amanda Wallert fogja alakítani, aki újból összetrombitálja a haramiák és közveszélyes őrültek elit alakulatát egy újabb öngyilkos küldetésre: a helyszín ezúttal a dél-amerikai Colto Martese sziget, ahol a csapatnak meg kell semmisítenie a Jotunheimet, azt a még a náci időkből megmaradt börtönt, ahol politikai foglyok mellett titokzatos kísérletek is zajlanak. A dolgukat azonban nemcsak a területen portyázó katonák, zsoldosok és egyéb biztonsági erők nehezítik meg, hanem maga Starro, a Hódító nevű tengeri csillag is, akit a film új előzetese is felvillant pár pillanatra. A vízi lény azonban csak az egyik antagonista lesz, azaz a fiúknak és lányoknak egy másik (vagy harmadik), tán nagyobb és gonoszabb ellenféllel is szembe kell majd szállniuk.

Az Öngyilkos Osztag a tervek szerint augusztus 5-én érkezik a hazai mozikba, az Egyesült Államokban pedig egy nappal később debütál majd ugyanott és (a Warner tavaly év végi rendhagyó döntésének köszönhetően) az HBO Maxen. A film R-besorolású (azaz 17 éven aluliak csak szülői vagy felnőtt kísérettel láthatják) és 132 perc hosszú lesz, valamint tartalmaz legalább egy stáblista utáni jelenetet. Gunn egyébként emellett az HBO-nak is készített egy sorozatot a Cena által megformált Peacemaker főszereplésével, aminek már szintén megvan a bemutatódátuma.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon, valamint ha érdemesned látod, támogasd munkánkat Patreonon, hogy fejlődni tudjunk!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak