Kapcsolat

Gaming

Mindenki nyugodjon le, a Horizon Forbidden West megjelenése továbbra is a 2021-es évre van kitűzve

Úgy fest, idén tényleg átélhetjük a kaliforniai (posztapokaliptikus) álmot.

blank

blank

Aloy 2017-es kalandját vitathatatlan sikertörténetként könyvelhette a Guerilla Games (,és erről már nemcsak a PS4-tulajok, de a számítógépet preferálók is meggyőződhettek, miután a játék a tavalyi év folyamán PC-n is tiszteletét tette), nem csoda hát, hogy játékosok azóta is tűkön ülve várják a folytatást. És ahogy azt a Sony 2020-ban jelezte, erre már nem is kell olyan sokat várni, hiszen érkezik a folytatás Horizon Forbidden West címmel PS5-re és PS4-re egyaránt, a megjelenési dátumát pedig a 2021-es évre lőtték be. Igen ám, csakhogy a bejelentés óta sűrű homály fedi a játékot, ugyanis sem a fejlesztők, sem a Sony illetékesei nem nagyon nyilatkoznak róla, így egyre inkább kétségessé vált, hogy valóban megjelenhet-e a program az idei évben.

Jó hír, hogy egy friss nyilatkozat szerint nincs semmi baj, az idei esztendőre tervezett megjelenés biztosnak tűnik, érkezésére pedig valamikor év vége felé számíthatunk – mondta Hermen Hulst, a PlayStation Studios vezetője (és egyben a Guerilla Games társalapítója és korábbi igazgatója) a Wirednek. Nála kicsit bőbeszédűbb volt a stúdió jelenlegi igazgatója, Angie Smats, aki elmondta, hogy a PlayStation 5-tulajdonosokra igazán különleges meglepetés vár a DualSense kontrollernek (egész pontosan a haptikus rezgésnek) köszönhetően: ha ugyanis lopakodás közben a magas fűbe lapulunk, tenyerünkön érezhetjük a fűszálak érintését. Smats szerint ez ugyan kis dolognak számít, de bárki, aki játszott a Horizon Zero Dawn-al, tanúsíthatja, hogy a lapulás a legjobb módja annak, hogy leszedhessük a ránk leselkedő robo-dinoszauruszokat. Emellett természetesen az újgenerációs konzol belső felülete sokkal jobb látványt, gyorsabb betöltési képernyőket és gyorsutazást is ígér.

Kicsit visszatérve Hulstre, a szakember az interjúban arról is beszélt, hogy a PlayStation stúdióiban folyamatos a munka, több mint 25 program van készülőben, amiknek csak a fele valamilyen folytatás, a többi teljesen új ötleten alapszik. Konkrétumokról viszont ez esetben sem volt hajlandó szót ejteni, mindössze annyit mondott, hogy a játékok sokfélék.

Egyelőre tehát úgy fest, biztosnak tűnik a Horizon Forbidden West 2021-es megjelenése, a magunk részéről pedig reménykedünk benne, hogy tényleg befut még az év vége előtt, mert igazán ígéretes programnak tűnik az előzetes információk, no meg az eddig látottak alapján.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak