Kapcsolat

BREAKING

Call of Duty Black Ops Cold War: előzetes, megjelenési dátum és sok egyéb játékmenettel kapcsolatos érdekesség

blank

blank

Ahogy azt korábban ígérték, a mai napon végre ténylegesen bemutatkozott a Call of Duty széria következő darabja, ami ezúttal a második világháborús nyertes szuperhatalmak, az Amerikai Egyesült Államok és a Szovjetunió közti viszálykodást hivatott bemutatni közvetlen testközelből.

A mai warzoneos leleplező esemény keretein belül hivatalosan is megerősítést nyert több korábban kiszivárgott információ, egyebek közt, hogy a Black Ops: Cold War megújult multiplayerrel, zombi móddal és egy nem éppen szokványos egyjátékos kampánnyal érkezik majd november 13-án PC-re, PlayStation 4-re, PlayStation 5-re, Xbox One-ra és Xbox Series X-re. De talán kezdjük az utóbbival.

Minden háború más, mégis minden csata ugyanolyan

Amit a Cold War történetéről érdemes tudni, a cselekmény pontban ott veszi fel a fonalat, ahol a 2010-es Black Ops abbamaradt: 1981-et írunk, amikor is a csapatunkkal (a Black Ops-ból ismerős Hudsonnal, Woods-szal és Masonnel, valamint egy Russ Adle nevű CIA-ügynökkel) azt a feladatot kapjuk Ronald Reagan amerikai elnöktől, hogy kutassunk fel egy Perseus nevű orosz kémet. A küldetésünk Kelet-Berlinen, Vietnámon és a KGB (a Szovjetunió állambiztonsági bizottságának) főhadiszállásán át egészen Afganisztánig vezet, miközben olyan balhékba is belekeveredünk, mint például az Irán-Kontra botrány.

Érdekesség, hogy a sztorit az a David Goyer írta, aki többek közt A Sötét Lovag forgatókönyvén is munkálkodott korábban, illetve a videójátékos terep sem ismeretlen számára, ugyanis a Cold War előzménye, a Black Ops történetét szintén ő hozta tető alá.

Ami pedig a játékmenetet illeti, a Raven Software ígérete szerint egy jóval sokrétűbb élményben lesz részünk, mint amit a Call of Duty szériától eddig megszokhattunk. Egyrészt a Cold Warban sokkalta szabadabb pályákat kapunk, mint korábban valaha, másrészt ezúttal már azt is lehetőségünk lesz megszabni, hogy az adott küldetéseket lopakodva vagy Rambo üzemmódban szeretnénk teljesíteni. Sőt még olyan feladatokban is lesz részünk, amelyeket csak a Hitman-játékokból ismerős módszerekkel tudunk teljesíteni: például a már említett KGB főhadiszállásán kizárólag mérgek használatával, zsarolással vagy adatlopással tudjuk átverekedni magunkat a pályán, a lőfegyvereket és az agresszív játékot pedig teljesen el kell felejtenünk. Emellett menet közben extra missziókat is vállalhatunk majd, valamint ha rábukkanunk bizonyos tárgyakra (bizonyítékokra), opcionális küldetések is megnyílnak előttünk.

Ugyanakkor a történet legelején mi alkothatjuk meg karakterünket is, ahol nem csak nevét, kinézetét és nemét határozhatjuk meg, hanem olyan pszichológiai vonásokat is, melyek bizonyos előnyökkel és hátránnyokkal színesítik képességeinket: egy Violent Tendencies például erősebb lövedékekkel operál, a Lone wolf pedig kétszer annyi ideig bírja a futást egy szusszal, mint társai – ezekből többféle lesz. Mindennek tetejében pedig a küldetések során időnként párbeszédekbe is belebonyolódunk, a meghozott döntéseink pedig nagyban befolyásolják a cselekmény alakulását, ilyen módon tehát többféle befejezéssel is számolnunk kell. Ha pedig ez nem volna még elég, a párbeszédek során választható lehetőségek részben függeni fognak attól, hogy milyen nemű karakterrel vágtunk neki a kampánynak – az elmondottak alapján egyéb testreszabási lehetőségek nem lesznek hatással a játékmenetre.

,,Nem szeretnék alapfokú végzettség nélküli szűzként meghalni”

A fejlesztők egyelőre elég szűkszavúak voltak a többjátékos mód kapcsán (a leleplezésre szeptember 9-én, egy livestream keretein belül kerül majd sor), de ami biztos, hogy egyaránt lesznek kisebb (20 fős) és nagyobb (40 fős) volumenű csaták, Battle Pass, valamint cross-play támogatás. Battle royale mód ezúttal nem kerül a játékba, helyette a Warzonet fogják további hidegháborús tartalmakkal kiegészíteni, amelyek szintén ingyenesen elérhetőek lesznek bárki számára.

Kapcsolódó: Ingyenes battle royale játék lehet a következő Battlefield


Természetesen a kooperatív zombi mód sem marad ki, amiben ezúttal titkos kísérletek folyamán létrejött teremtényekkel kell megütköznünk – ezt szintén a szeptemberi streamben láthatjuk majd részletesebben.

Emellett arra is fény derült, hogy – ahogy azt a Charlie Intel korábban megjósolta – a konzolokra valóban érkezik majd egy Cross-Gen Bundle-kiadás (amiért a PS4-es és az XO-os verziót nem frissíthetjük majd ingyenesen az újgenerációs konzolokra), ami az alapváltozattól 10 dollárral fog többet kóstolni (az előbbi 55,99, az utóbbi pedig 69,99 dolláros áron kerül majd a boltok polcaira).

Az eddigi információk alapján a Raven Software elég érdekes irányba terelte a címet, ettől függetlenül mi ezen a ponton még lelkesek vagyunk, és kíváncsian várjuk a szeptember 9-ét, hogy további részleteket is megtudhassunk.

Tehát a Call of Duty: Black Ops Cold War november 13-án érkezik PC-re, Xbox One-ra és PlayStation 4-re, később pedig Play Station 5-re és Xbox Series X-re is, valamint a megjelenés előtt egy nyílt bétateszre is lehet számítani.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon, valamint légy te is a Magyar Gamer Közösség tagja!

blank


Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak