Kapcsolat

Film

Címet és új premierdátumot is kapott a Legendás állatok-sorozat harmadik része

Két jó hírt is varázsoltak nekünk egyszerre.

blank

blank

Immár tíz év telt el azóta, hogy a mozik bemutatták a nagysikerű Harry Potter-széria utolsó filmjét (könyvalakban pedig még régebben, 2007 nyarán zárult le a kaland, könnyen lehet viszont, hogy folytatódik a kisképernyőn), ám a J.K. Rowling írónő által teremtett univerzumban még bőven volt puskapor ahhoz, hogy folytathassák a történetet, ezúttal (mint az manapság bevett szokás) a kvázi előzményeket elmesélve. 2016-ban készült el a Legendás állatok és megfigyelésük, melynek főhőse az Eddie Redmayne (A mindenség elmélete) által alakított Göthe Salmander, aki a varázslények tanulmányozása közben keveredik bele egy hatalmas összeesküvésbe, melynek központjában a kor Voldemort Nagyura, Gellert Grindelwald áll. A figurát ebben és a 2018-as második részben Johnny Depp (A Karib-tenger kalózai-filmek) játszotta el, ám sorozatos bírósági ügyei miatt a gyártó Warner végül lecserélte őt Mads Mikkelsenre (Még egy kört mindenkinek, Hannibal). A dán színészt láthatjuk hát majd a sötét varázsló szerepében a sorozat harmadik részében, melyre eddig csak Legendás állatok 3.-ként hivatkozhattunk, ám ennek vége, az epizód ugyanis (al)címet és új premierdátumot is kapott, utóbbi valószínűleg sokaknak örömhírként fog szolgálni.

A Variety jelentése szerint a harmadik felvonás hivatalos címe Fantastic Beats – The Secrets of Dumbledore, azaz Legendás állatok – Dumbledore titkai lesz, melyet az alkotók a franchise hivatalos Instagram-oldalán hoztak nyilvánosságra. Ez egy elég sokatmondó cím, ami arra utalhat, hogy az ekkor még roxforti tanárként dolgozó Dumbledore-nak (Jude Law) muszáj lesz feladnia önként vállalt semlegességét, és szembe kell néznie egykori jóbarátjával, Grindelwalddal (persze közben lehetséges, hogy fény derül a mágus múltjának néhány olyan fejezetére is, melyet jobb szeretett volna a feledés homályába veszni). Valami hasonló szűrhető le a film, szintén a Variety által közzétett szinopszisából is, mely szerint “Albus Dumbledore professzor tisztában van vele, hogy a hatalmas sötét varázsló, Gellert Grindelwald arra készül, hogy átvegye az irányítást a varázslatos világ felett. Minthogy egyedül nem tudja őt megállítani, így a mágikus lények szakértőjét, Göthe Salmandert (Eddie Redmayne) bízza meg azzal, hogy induljon el veszélyes küldetésére egy csapat rettenthetetlen varázslóval, boszorkánnyal és egy bátor mugli pékkel, akikkel közös útja során régi és új szörnyekkel találkoznak, valamint Grindelwald egyre csak duzzadó légiójával küzdenek meg. Ám a tétek növekedésével kérdéses, hogy Dumbledore meddig képes megőrizni még kívülálló pozícióját?

blank
Dumbledore-nak muszáj lesz beleavatkoznia a harcba.

A kérdésre a választ 2022. április 15-én kapjuk, meg ez lett ugyanis a Legendás állatok – Dumbledore titkai új premierdátuma a korábbi 2022. július 15. helyett, vagyis az eredet tervnél három hónappal korábban mutatja be a Warner a filmet. Amelynek rendezője az első két epizódot, valamint a Harry Potter-sorozat utolsó négy filmjét is jegyző David Yates, a forgatókönyvet pedig az a Steve Kloves írta, aki a varázslótanonc kalandjait felett is bábáskodott. A főbb szerepekben Redmayne, Mikkelsen és Law mellett visszatér Ezra Miller (Credence Barebone/Aurelius Dumbledore), Katherine Waterston (Tina Goldstein) és Dan Fogler (Jacob Kowalski) is.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon, valamint ha érdemesned látod, támogasd munkánkat Patreonon, hogy fejlődni tudjunk!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak