Kapcsolat

Gaming

Cyberpunk 2077: egy új modnak hála már saját bandát is szervezhetünk magunk köré

Tökéletesség a tökéletlenségben.

blank

blank

Azzal talán már mindenki tisztában van, hogy a Cyberpunk 2077-et (teszt) nem kis csalódásként élte meg a játékosok nagytöbbsége. És nemcsak amiatt, hogy nem tudott eleget tenni az elvárásoknak, hanem technikai állapota miatt is: a játék az összes platformon tele volt hibával, a “régigenerációs” konzolokon pedig gyakorlatilag játszhatatlannak bizonyult megjelenésekor (a Sony szépen törölte is emiatt a játékot a PlayStation Store-ból), aminek aztán perek és fogyasztóvédelmi vizsgálat lett a vége. A meglehetősen botrányosra sikerült rajt után a fejlesztő CD Projekt RED már többszörösen is ígéretet tett, hogy a közeljövőben esedékes javítófoltokkal alaposan rendbeteszik a játékot, ezen törekvés bizonylatául pedig már ki is dobták az 1.1-es update-et.

Igen ám, azonban nem minden játékos kedvét szegte a technikai állapot (igaz, ez leginkább a PC-s táborra igaz), és hibái ellenére is jó mélyen belevetették magukat Night Cityben. No persze ezek közt a játékosok közt akadtak modderek is, akik mindenféle extrákkal igyekeztek (és igyekeznek most is) még inkább sokrétűbbé tenni a játékélményt. Ennek folyamán futott be többek közt a jelenleg még nagyon fapados TPS nézet, illetve a nemrégiben közkinccsé tett Companion mod, amellyel immár saját bandát is szervezhetünk magunk köré.

A mod használata pofonegyszerű, hiszen elég csak odalépnünk egy random NPC-hez, megnyomnunk egy gombot és máris társunkká szegődik. Ami pedig még külön extra, hogy újdonsült barátaink a harchoz is értenek, így mindenképpen hathatós erősítést jelentenek – bár a játék így sem operál magas kihívásfaktorral, szóval…. De mint általában mindennek, úgy ennek is van némi hátulütője: a készítő modder, Catmino elmondása szerint ugyanis a mod még közel sincs véglegesítve, így könnyen előfordulhatnak benne hibák és bugok is. Az egyik ilyen, hogy ha például egy sztori szempontjából jelentős karaktert szemelünk ki magunknak, a játék jó eséllyel játszhatatlanná válik, valamint néhány NPC is kámforrá válhat, ha elhagyja megszokott területét. Érdemes tehát meggondolni, kit is választunk ki bandatagnak, ugyanakkor számuk korlátlan mennyiségű lehet, így akár egy kisebb hadsereget is toborozhatunk (a mod INNEN tölthető le le).

A Cyberpunk 2077 december 10-én jelent meg PC-re, PlayStation 4-re és Xbox One-ra, de a visszafelé kompatibilitásnak köszönhetően PlayStation 5-ön és Xbox Series S/X-en is játszható.

blank


Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak