Kapcsolat

Gaming

Cyberpunk 2077: egy újabb neves cameoszerep nyert megerősítést

Az év közepi nagy célzás után most hivatalosan is megerősítést nyert a videojátékos szakember cameoja a CD Projekt RED közelgő cyberpunk-játékában.

blank

blank

Videójátékos fronton kétségkívül a Cyberpunk 2077 nevezhető az év utolsó nagy sztárproduktumának, aminek immár a nyolc esztendeje történt bejelentése óta vagyunk kénytelenek tűkön ülve várni az éljövetelét. Ez a várakozás az időnként elhintett infómorzsákkal pedig csak még inkább fokozódni látszott az évek során. Néhányan ugyan már most hozzájutottak a varsói székhelyű fejlesztőcsapat, a CD Projekt Red legújabb játékához, a széleskörű terjesztésre azonban egy pár napot, egész pontosan december 10-ig még várni kell. Természetesen az internetet mindenféle szivárgások lepték el az elmúlt egy-két hétben, és bár a lengyelek mindent elkövetnek, hogy megfékezzék a nem kívánatos spoilereket, úgy tűnik ez nem igazán akar összejönni: Night City térképe, a karakterek testreszabási lehetőségei és egyes küldetések – csak hogy néhányat említsünk – már mind járják a maguk útját a világhálón. Továbbá a szaftos felvételekből, no meg a képekből egy olyan dolog is megerősítést nyert, amelyre a CDPR már erősen utalt az év közepén, hivatalosan viszont sosem támasztották alá vagy cáfolták meg a feltételezést. Nevezetesen arról van szó, hogy bizony Hideo Kojima, a Death Stranding és a Metal Gear méltán híres alkotója is felbukkan a játékban.

blank

Még júliusban történt, hogy a Death Stranding PC-s megjelenése apropóján a Cyberpunk 2077 csapata képekkel igyekezett leróni tiszteletét Kojima munkássága előtt, amelyeken a szakember Yaiba Kusanagi motorján feszítve látható. Az egyiken Kojima a való életben pattant fel egy ilyen motorra, a másikon pedig már a Cyberpunk 2077 univerzumába integrálva teszi ugyanezt. A képek már önmagukban is spekulációra adtak okot játékos körökben, most viszont lehullt a lepel, köszönhetően annak, hogy néhány “elő-játékos” meglelte őt Night City utcáin, felfedezésüket pedig nyomban meg is osztották a Redditen.

Kojima ugyanazt a fekete-fehér motoros kabátot viseli, mint a fentebb említett fotón, kéjesen kortyolgat egy italt, miközben lírai stílusban szónokol egy sort az érzelmek kifejezéséről. Ha pedig ez önmagában nem lenne kellően érdekes, a játékosok állítólag még kapcsolatba is léphetnek vele – hogy miként, az nem derült ki.

Érdekesség, hogy nem a videojátékos legenda az egyetlen, akinek a cameojára számíthatunk a játékmenet során, hiszen az ismert streamer, Cohh Carnage-dzsel, a Santa Monica Studio írójával, Alanah Pierce-szel, a zenész Grimes-szal és még az influencer Dr DisRespecttel is összefuthatunk a Night Cityben való barangolásunk során.

A Cyberpunk 2077 december 10-én jelenik meg PC-re, PlayStation 4-re, PlayStation 5-re, Xbox One-ra és Xbox Series X/S-re. Az utóbbi platformokon az előrendelők már december 3-tól előtölthetik a programot, A Sony-féle masinatulajok december 8-án tehetik meg ugyanazt, személyi számítógépeken pedig holnaptól, azaz december 7-től nyílik meg a lehetőség.

blank


Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon, valamint légy te is a Cyberpunk 2077 – Hungary csoport tagja!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak