Kapcsolat

Gaming

Cyberpunk 2077: férfiként is megkaphatjuk Judy… szívét

Szex és Night City

blank

blank

A legkevésbé sem túlzás azt állítani, hogy a tavaly december 10-én megjelent Cyberpunk 2077 (teszt ITT) az elmúlt évek alatt felfokozódott várakozásnak, no meg a varsói CD Projekt Red által nagyszerűen összehozott marketingkampánynak köszönhetően az évtized legjobban várt játékaként volt számon tartva. Ez idő alatt természetesen az elvárások is az egekbe szöktek, majd miután kiderült, hogy a lengyeleknek nem sikerült teljességgel befejezniük a játékot annak piaci élesedésére, technikailag pedig szó szerint egy roncs volt (ez szerencsére folyamatosan javul), sokak csalódásukat fejezték ki, és nem a szó szolidan vett értelmében. Sőt mi több, még két ügyvédi iroda is beperelte a fejlesztő céget, illetve a lengyel fogyasztóvédelem is célba vette, hogy magyarázatot találjanak a program körül kialakult mizériára. Mindez talán rútul hat így leírva, azonban [a technikai oldalt leszámítva] a Cyberpunk 2077, mint játék kiválónak mondható, még ha összességében nem is sikerült felérnie elöljáróként érkezett hírnevéhez.

A játék egyik legfőbb mozgatórugója a hatalmas játszótér, illetve a beleszőtt karakterek. Az utóbbihoz tartozik Keanu Reeves (Mátrix, John Wick) Johnny Silverhandje, Panam Palmer, illetve Judy Alvarez – csak hogy néhányat említsünk –, akikkel, ha úgy tartja kedvünk (SIlverhandet leszámítva) kivétel nélkül szerelmi szálakat szövögethetünk attól függően, hogy az általunk alakított főhős, V mely nemet vagy “nemi mixet” erősíti pontosan. A braindance technikus Judy például leszbikus, akinek a szívét csak és kizárólag női testben, női hanggal lehetünk képesek meghódítani. Legalábbis elméletileg, ugyanis nemrégiben egy modder felfedezte, hogy a románcunk csúcsaként említhető jelenetet a CD Projekt Red nem csak a szebbik nemhez tartozó V-vel csinálta meg, ezt pedig némi bűvészkedéssel elő is varázsolhatjuk a játékban. Mivel az esetről felvétel is készült (megtekinteni ITT), az internet népe pedig jóformán azóta is ezen pörög, az Eurogamer megkereste a stúdiót, hogy pontosan miért is dugták el ilyen alaposan a játékosok elől a férfi V – Judy románc lehetőségét. Mint azonban a fejlesztők válaszából kiderül, az összes párbeszédet rögzítették mind férfi, mind pedig női hangon, indoklásuk szerint pedig minderre azért volt szükség, hogy nehogy kimaradjon valami olyasmi, ami a későbbiekben még szükséges lesz. Ezt követően pedig leszögezték, hogy Judy megalkotásánál az elejétől fogva az volt a művészi elképzelés, hogy kizárólag nőként vihessük őt az ágyba.

blank

Ezzel tehát pont került ennek az ügynek a végére, és a vörösek most már tényleg arra koncentrálhatnak, hogy kijavítsák és mindenki számára élvezhetőbbé tegyék a Cyberpunk 2077-et. Amire nemcsak a rajongók, hanem maguk miatt is szükségük van, ha szeretnének kiállni a perek megpróbáltatásai és a fogyasztóvédelem ellen.

A Cyberpunk 2077 december 10-én jelent meg PC-re, PlayStation 4-re és Xbox One-ra, valamint az újgenerációs masinák visszafelékompatibilitásnak köszönhetően PlayStation 5-ön és Xbox Series S/X-en is játszható.

blank


Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak