Kapcsolat

Gaming

Cyberpunk 2077: súlyosan veszélyezteti az epilepsziában szenvedőket

Klubok és kocsmák.

blank

blank

Hosszú-hosszú idő, no meg egy jó pár halasztás után végre elérkezett az idő, kevesebb mint 12 óra múlva pedig hivatalosan is megjelenik a The Witcher trilógia alkotóinak legújabb alkotása, a Cyberpunk 2077. És bár a sajtóorgánumok, akik idő előtt tehették rá a mancsukat a programra elképesztő bugokra és teljesítménybeli problémákra panaszkodtak, a CD Projekt Red ígéretet tett, hogy a játék premierjével karöltve érkezik majd egy laza 43 GB-os javítófolt, ami után teljesen más élmény lesz a Night City-ben való barangolás, mint jelenlegi állapotában. Igen ám, azonban nem csak a játékhibák az egyetlenek, amik orvosságra szorulnak. A GameInformer legújabb értesülései szerint ugyanis az epilepsziás betegeket segítő brit jótékonysági szervezet, az Epilepsy Action külön felszólította a varsói székhelyű vállalatot, hogy egy vészfrissítést is adjanak ki a játékhoz, amiért az az epilepsziában szenvedőkből rohamot válhat ki. A jelentés szerint a játékbeli klubok és kocsmák a legveszélyesebbek az érintettekre nézve, de a Braindance nevezetű szekvenciák is hasonló cipőben járnak, amikor is igen intenzív fényvillanások jelennek meg a képernyőkön.

A történet érdekessége, hogy a GameInformer cikkének szerzője, Liana Ruppert is epilepsziás, aki maga is tesztelte a játékot, a végigjátszás pedig több kisebb rosszullét mellett végül még egy rohamot is okozott számára. Az újságíró szerint a fényerő csökkentése és egy külön erre az esetre írt mód javíthatna a dolgon, de inkább azt javasolja a rohamokra hajlamos Cyperpunk 2077 játékosoknak, ha tehetik, keressenek valakit, aki teljesíti helyettük a villódzó játékszakaszokat.

Az ügy kapcsán természetesen a CD Projekt Red sem maradt hallgatag, a Twitteren – Ruppert írására reagálva – elmondták, hogy elhelyeznek egy másik figyelmeztetést is a meglévőn túl, valamint a megoldást is igyekeznek mielőbb beintegrálni a játékba.

Cyberpunk 2077 tehát pár órán belül jelenik meg PC-re, PlayStation 4-re, PlayStation 5-re, Xbox One-ra, Xbox Series X/S-re. Az utóbbi platformokon az előrendelők már december 3-tól előtölthetik a programot, a Sony-féle masinatulajok december 8-tól tehetik meg ugyanazt, személyi számítógépeken pedig december 7-től nyílt meg a lehetőség.

blank


Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon, valamint légy te is a Cyberpunk 2077 – Hungary csoport tagja!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak