Kapcsolat

Film

Daisy Ridley elárulta, hogy Rey az eredeti koncepciók szerint kinek a leszármazottja lett volna – és nem Palpatiné

blank

blank

2019. decemberében egy újabb korszakot zárt a Star Wars franchise, amikor is mozikba került az új trilógia záró darabja, a Skywalker kora. A produkciónak ugyan messze nem sikerült osztatlan sikert aratnia, de azért így is tudott pár feledhetetlen pillanattal szolgálni. Az egyik ilyen a halottnak hitt Palpatine császár “feltámasztása” volt, akivel kapcsolatban kiderült, nemcsak hogy visszatért az életbe, de egyben Daisy Ridley főhősnőjének, Rey-nek is a nagyapja. Ez azonban nem mindig volt így, a színésznő most pedig azt is elárulta, hogy Az ébredő Erő bemutatója óta milyen egyéb konkrét gondolatokkal játszadoztak a Lucasfilmsnél a karaktere származását illetően.

Ridley a minap a Jimmy Kimmel Live-ban vendégeskedett, ahol természetesen a franchise is szóba került, a műsor házigazdája, Josh Gad pedig azt a kérdést szegezte neki a színésznőnek, hogy karakterét a kezdetektől fogva Palpatineként kezelték-e, mire a válasz egyértelmű nem volt. Ebből kifolyólag már adta magát a kérdés, hogy akkor mégis milyen családi háttérsztorit szántak Rey Palpatine/Skywalker-nek J.J. Abrams-ék a történet korai szakaszában, és többek közt az derült ki, hogy a főhőst kezdetben nemhogy nem Palpatine unokájaként tekintették, hanem egyenest azt szerették volna, hogy Obi-Wanhoz legyen valami köze. Ráadásul az elképzelésnek több verziója is született, ezek közül a leghosszabb ideig vallott elmélet pedig az volt, ami szerint Rey Kenobi lánya.

Ez egészen a Rian Johnson által készített Az utolsó jedik-ig volt így, akkor jött ugyanis, hogy Rey valójában egy senki, majd a kilencedik epizód forgatása előtt az újfent író-rendező státuszba került Abrams már azt az elképzelést ecsetelte, amit végül a végleges produkcióban mi is láthattunk.

A beszélgetés végén Gad viccesen megkérdezte Ridley-től, hogy nem-e jött véletlenül szóba a jégvarázsos karaktere, Olaf is [akinek a hangját ő kölcsönözte] Rey lehetséges szülőjeként, mire a színésznő azt felelte, hogy természetesen de, amit azzal magyarázhattak volna, hogy fogantatásakor még sötét idők jártak [a családra].

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon, nehogy lemaradj, és ne feledkezz meg szeptemberi nyereményjátékunkról sem, aminek keretein belül most két Marvel+ képregényt, egy steames Hellblade Senua’s Sacrifice kulcsot, fődíjként pedig egy 28 cm-es Baby Yoda plüss figurát van lehetőség elvinni tőlünk!!!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak