Kapcsolat

Képregény

Danny DeVito az általa játszott Pingvin főszereplésével ír képregényt a DC Comics-nak

“De a végén úgyis azon áll, vagy bukik minden, hogy kinek a kezében van az esernyő nyele.”

blank

blank

Nem tudni, miért (talán az MCU óriási sikerének hatására), de egyre több híresség dönt úgy, hogy szerencsét próbál a kilencedik művészeti ágban, azaz a képregényben is. A közelmúltban Keanu Reeves (Mátrix, John Wick) bizonyította be, hogy az ember színészként is tud érvényesülni a kockások világában (a sztár BRZRKR című történetének első számát mi is elolvastuk, és kifejezetten tetszetős volt), most pedig kollégája, Danny DeVito (Jumanji-A következő szint) gondolta úgy, hogy átevezik a gyöngyvászonról a nyomtatott oldalakra, egyúttal felül a nosztalgiavonatra is. Az alacsony termetéről elhíresült színész ugyanis a közel harminc éve bemutatott Batman visszatérben általa játszott Pingvin főszereplésével ír képregényt a DC Comics-nak-derül ki a kiadó DC Connect című, jövőbeli kiadványokkal és megjelenésekkel foglalkozó lapjának 16. számából.

A magazin szerint a DeVito tollából származó történet egy jövőbeni, terjedelmes antológiasorozat része lesz, mely a Gotham City Villains Anniversary Giant címet kapta, és értelemszerűen Batman legikonikusabb ellenfeleire fog fókuszálni (és egyszersmind ünnepelni is fogja őket). Ennek az illusztris névsornak pedig természetesen Pingvin (polgári nevén Oswald Cobblepot) is tagja, így tehát jogos, hogy megkapja a saját sztoriját, az már csak hab a tortán, hogy mindez az őt eddig mozgóképes alkotásban a legjobban megformáló Danny DeVito közreműködésével készül. Aki ezzel olyan alkotók táborába csatlakozik, mint G. Willow Wilson (Ms. Marvel), és Philip Kennedy Johnson (Warlords of Appalachia), és mások, az ő tolmácsolásukban elevenedik meg az antológiában Méregcsók, a Madárijesztő, vagy éppen Ra’s al Ghul legújabb története is.

blank

Persze a DC-nél most a bűnözőket ünnepelik, de ettől a szuperhősökről sem feledkeznek meg, az értük rajongók vethetnek egy pillantást Yasmine Putri rajzaira a Stephanie Phillips (Artemis and the Assassin) által írt Wonder Woman: Evolution-ben, illetve kapnak egy kis ízelítőt abból, miken kell átmennie Selina Kyle-nak a Macskanő 37.számában, valamint Harley Quinn és a Madárijesztő összecsapását (Harley Quinn #9) is szemügyre vehetik kissé. De a Sötét Lovag is megkapja a maga “15 perc hírnevét”, hiszen a Batman: One Dark Knight, és a Robin & Batman című miniszériák is terítékre kerülnek a lapban.

A Gotham City Villains Anniversary Giant Lee Bermejo által tervezett borítója hamarosan elérhető lesz a képregényboltokban a Francesco Mattina nevével fémjelzett 1:25-ös, illetve a Chris Burnham rajzolta 1:50-es változattal karöltve. A pontos dátum november 30-a, a sztenderd fedőlap ára 9,99 dollár lesz, míg a két variánsért 10,99 zöldhasút kell elővennünk a pénztárcánkból.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon, valamint ha érdemesned látod, támogasd munkánkat Patreonon, hogy fejlődni tudjunk!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak